contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Amaretto Piña Sin Colar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cum va spuneam, nu sint fanul bauturilor alcoolice. Si totusi, ceva, cind si cind - merge.
Doar ca, consumate sec - ca atare, nu ma tenteaza.
De aceea, mi-am oferit zilele trecute, cind frigul de afara imi dadea fiori, desi nu il simteam din caldura bucatariei mele, un cocktail "ca pentru dame" - adica usor.

I-am dat o denumire pretentioasa, avind in vedere simplitatea lui, dar trebuia sa "il complimentez" cumva.
Aveam in casa Disaronno, o bautura cu aroma simburelui de caisa - amaruie, apa tonica si mai multe fructe.
Dar ceva prea complicat nu doream sa incerc.
Asa ca, am combinat urmatoarele:
- 1 1/2 masura Disaronno
- 4 masuri ananas (piña)
- 1 masura apa tonica
Am pus ananasul in blender apoi, asa nestrecurat (sin colar) l-am turnat in pahar.
Dupa care, asa cum am vazut eu intr-un film, am turnat incet, mai mult prelingindu-se, alcoolul, care s-a asezat cuminte pe fundul paharului.
Si cum pe viscol gheata imi lipsea, m-am gindit sa folosesc apa tonica. Ceea ce am si facut, adaugind-o.
Repede s-a bulversat ananasul, spumindu-se placut.
Rezultatul? O delicioasa bautura dulce - amaruie, cu aspect in degrade, ceea ce mi-a sporit admiratia.