Amaretti Sau Tea Time
Sursa Amaretti sau tea time
articol scris de Pasiunesiculoare blog Pasiunesiculoare
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O atmosfera calda, familiara, unde cu totii ne simtim bine.
Tema lunii mai a fost albul, culoare care poate fi asociata iernii nu este totusi asa.
Este culoarea laptelui , a florilor de primavara, a copacilor inainte de a ne da fructele atat de necesare, a puritatii.
Am ales de data asta niste amarettini mici si draguti si foarte usor de facut.Eu am facut jumatate de portie si mi-au iesit 19 bucati, ingredientele care am sa le scriu sunt pentru portie intreaga.
2 oua mari(sau 1 ou si 2 albusuri)
160 gr zahar(sau fructoza)
280 gr faina migdale
zahar pudra pentru ornat(optional)
Eu am avut migdale macinate cu tot cu coaja, ar fi mai bune fara coaja, aluatul iese mai alb, dar nu-i bai daca nu aveti.
Ouale se separa, galbenusurile se amesteca cu zaharul
apoi se adauga faina si se amesteca , dupa care adaugam albusurile batute spuma
Dupa ce s-au incorporat toate ingredientele, acoperim vasul cu folie alimentara si dam la rece pentru minim 2 ore, dar puteti sa lasati si pana a doua zi ca nu-i bai. Dupa timpul petrecut la frigider, scoatem vasul si cu ajutorul unei lingurite luam din aluat gramajoare de 11-13 grame
si formam bilute pe care le punem in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 25-30 de minute
Daca dorit un gust mai pregnat de migdale puteti adauga si cativa stropi de esenta de migdale, eu am sa incerc urmatoare data si in varianta asta.