Amandine
Sursa Amandine
articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Blatul:
6 oua
6 linguri ulei sau apa
1 cana zahar
1 praf de copt
3 linguri cacao
1 cana faina
Crema:
1 pachet unt sau margarina
3 linguri cacao
200 g zahar
1 lingura faina
4-6 linguri lapte
1 esenta de rom
2 galbenusuri
Mod de preparare:
Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul pana devine o crema spumoasa. Se adauga cacaoa, faina, praful de copt si esenta de rom.Compozitia se toarna intr-o tava (mai mica ) si se coace in cuptorul incins in prealabil.
Crema:
Toate ingredientele se fierb la un loc mic. Se lasa la racit, dupa care se amesteca cu un unt sau margarina frecata spuma.
Dupa ce s-a racit blatul, se taie in doua si se insiropeaza cu un sirop facut din apa, zahar si esenta de rom.
Deasupra decoram cu sos de ciocolata ( inventia Laurei Sava)!
Pofta buna !!!!!