contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Amandine

articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
Blatul:
6 oua
6 linguri ulei sau apa
1 cana zahar
1 praf de copt
3 linguri cacao
1 cana faina
Crema:
1 pachet unt sau margarina
3 linguri cacao
200 g zahar
1 lingura faina
4-6 linguri lapte
1 esenta de rom
2 galbenusuri
Mod de preparare:
Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul pana  devine o crema spumoasa. Se adauga cacaoa, faina, praful de copt si esenta de rom.Compozitia  se toarna intr-o tava (mai mica ) si se coace in cuptorul incins in prealabil.
Crema:
 Toate  ingredientele se fierb la un loc mic. Se lasa la racit, dupa care se amesteca cu un unt sau margarina frecata spuma.
Dupa ce s-a racit blatul, se taie in doua si se insiropeaza cu un sirop facut din apa, zahar si esenta de rom.
Deasupra decoram cu sos de ciocolata ( inventia Laurei Sava)!
 
Pofta buna !!!!!