Amandine
Sursa Amandine
articol scris de OanaD blog http://retete-vechi-si-noi.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Asa ar fi trebuit sa arate. Dar ceva nu a mers la glazura si pana la urma a aratat asa.
In orice caz, invitatii de la Craciun au savurat gustul dulce, ciocolatos si aromat, fara sa le pese de aspectul nu foarte reusit. :)
Blaturile: 5 oua, 5 linguri de apa, 200 g zahar, 5 linguri pline de faina, o lingura plina de cacao, praf de copt, zahar vanilat si esenta de rom.
Crema de ciocolata bine aromata cu esenta de rom, reteta de aici:
Sirop din 500 ml apa si 300 g zahar, plus esenta de rom.
Glazura: 2 ciocolate amarui, topite la bain marie cu 3-4 linguri de lapte sau de unt.
Blatul se face ca la orice pandispan si se pune la copt intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie, cca 30 de minute. Eu am folosit o tava de 30/40 cm. Dupa ce trece testul scobitorii se lasa sa se racoreasca apoi se scoate cu grija de pe hartie si se taie in doua sau in trei blaturi, in functie de dimensiunile tavii. Eu am taiat in 3 parti egale foaia obtinuta.
Am insiropat foile si le-am umplut cu crema, lasand 2 linguri pt decor. Dupa cum se vede, prima foaie avea siropul fierbinte in ea si mi-a inmuiat crema :)
Astfel straturile de crema au iesit diferit colorate si avand grosime diferita, dar era una si aceeasi crema de ciocolata.
Dupa ce am lasat amandina la rece cateva ore, am portionat-o si am facut glazura cu care trebuia sa acopar pana la jumatate fiecare prajitura. Dar probabil am nimerit un lot nu foarte bun de ciocolata Heidi Dark extreme 85% cacao, pt ca era a doua oara cand mi se branzea glazura din aceasta ciocolata pe care o folosesc de vreo 2 ani de zile.
Dupa ce am reusit sa pun cu dosul linguritei cate putina ciocolata pe fiecare prajitura, am pus intr-un poş cele 2 linguri de crema puse deoparte si putina ciocolata de pe peretii vasului in care o topisem la bain marie, ca sa-mi iasa moţurile de pe deasupra tărcate :)
Da' parca tot mai aspectuoase sunt cele de cofetarie, desi... lipsite de gust! ;)
Pofta buna! :)