Amandine
Sursa Amandine
articol scris de sandytza blog al3xandra-miches.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Blat
- 10 oua
- 10 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 3 linguri cacao
- zahar vanilat
Crema
- 500 gr ciocolata
- 500 gr frisca lichida
- 150 gr zahar
- rom
Sirop
- 300 gr zahar
- 300 ml apa
- 2 linguri cacao
- esenta de rom
Glazura
- 250 gr ciocolata
- 3 linguri ulei
- 80 ml frisca
- 120 gr unt
Pentru decorat 200 ml frisca .
Preparare:
Blat:
Albusurile se separa de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile si se bat bine cu mixerul.
Faina , cacaoa si praful de copt se cern intr-un bol.
Se adauga treptat peste oua , se amesteca bine apoi se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade ,timp de 45 minute.
Crema
Ciocolata impreunca cu zaharul si frisca se incalzesc in microunde pana s-a topit 3/4 din ciocolata. Se scoate din microunde si se amesteca pana se topeste toata ciocolata. Se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit complet se bate cu mixerul pana devine o crema spumoasa.
Blatul dupa ce s-a racit se taie in doua pe orizontala.
Se insiropeaza cu siropul rece, dupa care se umple cu crema preparata.
Glazura
Se pun toate ingredientele intr-o craticioara si se pun la foc mic amestecand continu pana se topeste 3/4 din ciocolata. Se inlatura de pe foc si se amesteca pana se topeste toata ciocolata.
Prajitura se taie in cuburi de 6/6 cm .
Se ia fiecare cub si se glazureaza. Se lasa pana se intareste glazura dupa care se orneaza cu frisca.