Amandina
Sursa Amandina
articol scris de Gatiticuspor blog gatiticuspor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Anamaria Cook gatiticuspor.blogspot.com |
Cea mai vizualizata reteta a mea de pe acest blog este cea de Amandina. De data asta va aduc o alta varianta mai usor de facut dar la fel de delicioasa. Daca cititi acum aceste randuri si va ganditi ca mai bine mergeti la cofetaria din colt si cumparati caci este prea greu sa faceti in casa, va rog sa o incercati va garantez nu veti regreta.
Pentru blat:
- 200 g zahar
- 150 g faina
- 5 oua
- 4 linguri cacao
- 1 lingurita extract de vanilie
- un pliculet praf de copt
- un praf de sare
Pentru crema:
- 400 g unt
- 200 g zahar pudra
- 3 linguri cacao
Pentru sirop:
- 200 ml apa
- 100 g zahar
- 3 linguri praf de ciocolata calda
- esenta de vanilie (sau rom daca aveti)
Pentru glazura:
- 150 m frisca lichida
- 125 g ciocolata amaruie
- Mixati ouale pana devin spumoase apoi adaugati zaharul, puin cate putin si mixati pana ce isi tripleaza volumul si se deschid la culoare.
Anamaria Cook gatiticuspor.blogspot.com |
- Amestecati faina cu cacaoa, praful de sare si praful de copt apoi incorporati faina in compozitia de oua. Adaugati si extractul de vanilie.
Anamaria Cook gatiticuspor.blogspot.com |
- Turnati compozitia de blat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti in cuptorul incins la 180 C pentru 30 - 40 de minute sau pana ce trece testul scobitorii. Eu am folosit un vas normal de yena pentru a coace prajitura.
Anamaria Cook gatiticuspor.blogspot.com |
Anamaria Cook gatiticuspor.blogspot.com |
- Cand blatul s-a copt scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet. In acest timp puteti sa faceti siropul: puneti la fiert apa cu zaharul, ciocolata calda si esenta de vanilie sau rom. Lasati sa dea in clocot apoi dati de pe foc si lasati sa se raceasca.
- Cand blatul si siropul s-au racit taiati blatul in doua foi egale. Tapetati tava in care ati copt prajitura cu folie alimentara si asezati prima foaie de blat apoi cu o lingurita insiropati blatul.
Anamaria Cook gatiticuspor.blogspot.com |
Pentru crema:
- Nota: untul trebuie sa fie foarte moale, este bine sa il scoateti din frigider cu cateva ore innainte.
- Amestecati untul cu zaharul pudra si cacaoa pentru inceput cu o spatula apoi cu mixerul electric pana ce obtineti o crema omogena si lucioasa. Dati crema la frigider sa se intareasca putin, cam 10-15 minute.
Anamaria Cook gatiticuspor.blogspot.com |
Anamaria Cook gatiticuspor.blogspot.com |
- Insiropati si cea de-a doua foaie de blat, strangeti folia de plastic in jurul prajiturii si dati la frigider pentru cel putin doua ore sau pana ce crema s-a intarit.
Anamaria Cook gatiticuspor.blogspot.com |
Pentru glazura:
- Puneti frisca lichida intr-o tigaie pe foc mic si dati intr-un clocot apoi turnati peste bucatile de ciocolata amaruie. Lasati deoparte pentru 2-3 minute atat cat ciocolata sa se topeasca apoi amestecati pana obtineti o crema omogena.
Anamaria Cook gatiticuspor.blogspot.com |
Anamaria Cook gatiticuspor.blogspot.com |
- Cand crema s-a intarit scoateti prajitura din frigider, portionati dupa preferinta, turnati 1-2 linguri de glazura peste fiecare amandina si decorati cu crema ramasa. Serviti imediat caci dupa atata munca sigur meritati o bucata. Nu uitati sa faceti si o cafea ca aceasta prajitura are nevoie de un prieten la masa.
Anamaria Cook gatiticuspor.blogspot.com |
Anamaria Cook gatiticuspor.blogspot.com |
Anamaria Cook gatiticuspor.blogspot.com |
Anamaria Cook gatiticuspor.blogspot.com |
Anamaria Cook gatiticuspor.blogspot.com |
Anamaria Cook gatiticuspor.blogspot.com |
Anamaria Cook gatiticuspor.blogspot.com |
Anamaria Cook gatiticuspor.blogspot.com |