contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Amandina

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





Ingrediente:
Pentru blat:
6 oua
200 gr zahar
30 ml apa
40 ml ulei
3 linguri cacao
8 linguri faina
Pentru crema:
3oua
150 gr zahar
2 linguri cacao
1 pachet unt
Pentru sirop:
400 ml apa
200 gr zahar
2 plicuri capuccino
Blatul: albusurile se bat spuma, se adauga din cand in cand cate putina apa iar apoi zaharul.
Galbenusurile se freaca cu uleiul, se pun peste albusuri si se amesteca.
Faina se amesteca cu cacaoa, se pune cate o lingura in compozitie amestecand de jos in sus.
Se pune intr-o tava in care am pus hartie de copt, si se da la cuptor la 170 grade pentru 30 minute.



Crema: ouale se amesteca cu zaharul, si se pun pe baie de aburi amestecandu-se pana se ingroasa.
Dupa ce s-a ingrosat, se pune o lingura de cacao, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Untul la temperatura camerei, se freaca bine, se pune si cealalta lingura de cacao iar apoi crema care s-a racit intre timp.



Siropul: apa cu zaharul se pun pe foc pana cand se topeste zaharul. Cand da in clocot, se pun plicurile de capuccino si se da la rece.
Blatul se taie in doua. Prima parte se insiropeaza cu jumatate din sirop, se pune crema si cealalta jumatate de blat. Se pune si restul de sirop iar deasupra se face urmatoarea glazura: 200 gr ciocolata se topeste cu 120 ml frisca pe baie de aburi. Calduta se intinde peste prajitura.
Se da la rece pentru cateva ore, iar apoi se taie in patrate.
Se orneaza dupa plac.


Prajitura aceasta este foarte deosebita, fiind ornata si mancata de baietelul meu........:-))


Delicioasaaaaaa!!!!!

Articol recomandat de nainakitchen.blogspot.com