contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Amandina

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Ingrediente(pentru 24 bucati)

pentru blat:

5 oua
1 cana zahar
1 cana faina
4 linguri cacao
1 praf copt

pentru crema:

2 pachete margarina
200 gr zahar pudra
3 linguri cacao
2 pliculete capucino clasic sau cu rom

pentru sirop:

1 cana apa
5 linguri zahar
1 esenta rom

pentru glazura:
1 ciocolata amaruie
3 linguri margarina



Mod de preparare


Se bat ouale cu zaharul .

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacao

Se coace in tava unsa cu margarina .

Se taie blatul in doua parti ,apoi fiecare din cele doua parti se desface in doua ca la tort.Eu am ales sa il tai mai intai in doua ca sa poata fi manevrat mai usor



Se freaca margarina cu zaharul pudra pana devine ca o spuma,si se adauga pliculetele de capucino si cacao si se amesteca bine .



Se face siropul astfe:intr-o craticioara se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar pana devine maroniu apoi se adauga apa si esenta de rom si se lasa pe foc pana se dizolva caramelul.Se lasa sa se raceasca.
Se aseaza blatul de jos pe un platou,se insiropeaza,se intinde apoi crema,se pune deasupra cealalta jumatate de blat si se insiropeaza si aceasta si se da la frigider pentru aproximativ o ora ca sa se intareasca crema si sa absoarba blatul cum trebuie siropul.
Se scot apoi si se portioneaza,distantandu-se foarte putin una de cealalta.
Se face glazura astfel:Se rupe ciocolata intr-o cratita ,se adauga si margarina (sau puteti folosi smantana dulce ,glazura iese mult mai lucioasa) si se topeste pe foc la bain marie.O sa radeti dar va spun un secret...Am pus toata margarina la crema,uitand sa opresc si pentru glazura,smantana dulce nu aveam, aveam niste iaurturi prin frigider,asa ca am pus in loc de margarina un iaurt.N-a iesit ea glazura perfecta,dar a fost super ok si foarte buna la gust.

Se toarna glazura deasupra prajiturii si se da iarasi la rece aproximativ o ora

Am pastrat cateva linguri de crema si cu ajutorul unei pungi intepate la un capat am facut ceva modele deasupra ca sa-i dau o fata "comerciala"

O prajitura delicioasa,usor de facut,care trebuie neaparat incercata.Aveti cuvantul meu ca e la fel de buna ca cea de la cofetarie.Mie mi-a placut chiar mai mult fiindca nu e chiar asa dulce ca acelea.