Am Văzut Verde-n Fața Ochilor / Supă Cremă De Spanac și Broccoli
articol scris de kikomica blog sufletpentruhrana.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Se poate așa ceva, garantat. Și este extraordinar de bună. Am gătit-o la întâmplare pentru că aveam o mânuță de frunze de spanac și 3 flori de broccoli mici, nu aveau mai mult de 10cm diametrul. Cu oricare dintre ele nu aș fi reușit să fac mare lucru, luate separat. Așa că m-am gândit să le combin și să văd ce se întâmplă dacă le transform în supă cremă.
E drept, nu-i cea mai fotogenică supă din lume - vina spanacului plin de clorofilă și a procesului de fierbere. Oricum, te sfătuiesc să treci peste aspectul fizic și s-o încerci. Mie mi-a ieșit ca o spumă verde, incredibil de fină.
Ingrediente (1 porție):
1 mână de frunze de spanac
3 broccoli mici, 10cm diametru florii
3 morcovi mici, 7-8cm lungime
apă
sare
Mod de preparare:
1. Fierbi bine toate legumele.
2. Le scoți într-o sită și le lași să se răcească.
3. Combini legumele în blender cu 3 polonice din supa rezultată în urma fierberii și mixezi 1 minut.
4. Adaugi o treime de lingură de sare și mai mixezi 20 de secunde.
O poți servi simplă sau cu niște crutoane. Ai grijă, are darul de a dispărea incredibil de repede din castron!