contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Am Luat Un Bun De Folosinta Indelungata Si Mi S-a Stricat De Doua Ori. Am Aici Totul, Contractul, Certificatul De Garantie, Totul!

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

- Nu vă supăraţi, ştiţi cumva cum ajung la Praktiker?
- Coborâţi la Eroilor, luaţi metroul până la Păcii şi de acolo trebuie să fie un autobuz, întrebaţi.
Mă uit la interlocutorul meu. Pantaloni de “treining” albaştri, cam ponosiţi. O haină veche, de pâslă cu înnădiri de piele. O gentuţă de laptop veche, care în mod evident nu conţinea un laptop. Un om necăjit.
- Dar la Aviatorilor cum ajung?
- Tot la fel, coborâţi la Eroilor şi luaţi metroul până la Aviatorilor, ca să scăpaţi de nebunia din trafic.
Ca de obicei, pe coasta de la Academie mii de maşini se târau câte un metru pe minut, reuşind însă miraculos să se îmbulucească de pe cinci benzi pe două.
- Vreau să ajung la protecţia consumatorilor, că la mine la judeţ nu s-a rezolvat nimic. Am cumpărat un bun de folosinţă îndelungată…
Dacă până atunci omul ţinea capul sus, privindu-mă în ochi, vorbindu-mi sigur pe el, la următoarele cuvinte glasul a început să tremure şi să se piardă în marea de claxoane turbate.
- … un robot de bucătărie… În rate…
Ultimele vorbe au fost rostite şoptit, ca şi cum ar fi suferit fizic atunci când, călcându-şi pe mândrie, mi-a dezvăluit modul de achiziţie a umilului robot de bucătărie.
Dar după aceea omul s-a îndreptat.
- De două ori mi s-a ars motorul, o dată mi l-au reparat, dar s-a ars după o zi. Mi-au zis că e de vină priza mea. Acum încerc la Bucureşti, am la mine actele, contractul de împrumut, certificatul de garanţie.
Şi bate alene cu palma geanta în care-şi cuibărise speranţele.
Eu mă uit la el cu milă. Cum să-l dezamăgesc spunându-i că îşi pierde timpul şi banii, că a bătut drumul degeaba, că ăştia de la OPC se dau gongoi doar când sunt cu televiziunile după ei şi asta doar până ajung parlamentari. Cum să-i spun că nimeni nu o să ajute pe cineva care face rate pentru un robot de bucătărie.

Deşi mai aveam minute bune până la Eroilor, omul se duce cuminte la uşă. Aici, începe să bolborosească singur ceva. Brusc, nu mai părea cetăţeanul coerent şi mândru de mai devreme.

Probabil că asta e explicaţia. Doar un nebun poate să mai spere ceva de la organele statului ăstuia.