contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Aluat Foetat Ultrarapid

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
By Laura Laurentiu

DSC05197

De multa vreme o urmaresc pe Laura, o specialista in aluaturi, si nu numai. Am incercat si eu metoda prezentata de ea, mi-a placut ca nu am stat mult in bucatarie si ca la final m-am rasfatat cu niste cornuri tare bune.

Ingrediente pentru aluat:

500 g faina,

300 ml apa, 40 ml ulei,

1 lingurita sare, 1 lingurita zahar,

25 g drojdie proaspata;

Am mai avut nevoie de 125 g margarina/unt (80% grasime), 70 g faina, galbenus pentru uns deasupra.

Am diluat drojdia impreuna cu zaharul in putina apa calduta, apoi am amestecat-o cu ingredientele pentru aluat; am framantat pana am obtinut un aluat elastic, pe care l-am lasat la crescut. Separat, am framantat margarina rece cu cele 70 g faina, pana la omogenizare.

Am intins aluatul crescut intr-o foaie cat am putut de rotunda, dupa care am distribuit deasupra amestecul cu margarina. Am impartit aluatul uns in 8 parti, cat de cat egale, crestand niste taieturi ca niste raze, pornind de la margine spre mijloc, dar nu pana la capat:

DSC05177

Am pliat fiecare sector de cerc spre mijloc, acoperindu-l cu cel opus:

DSC05180

Am continuat plierea...

DSC05181

... pana am obtinut o bila de aluat:

DSC05182

Am intins iar cu sucitorul o foaie rotunda si am repetat inca o data operatia de crestare si pliere, descrisa mai sus; am lasat cateva minute noua bila de aluat in pace si apoi iar am intins-o in foaie cu grosimea de 4-5 mm, din care am decupat triunghiuri, pe care le-am uns cu putin gem de zmeura, le-am rulat si le-am transferat in tava. Am uns cornurile cu galbenus batut si le-am dat la cuptor.

Le-am servit cu gem de zmeura deasupra.

DSC05194

Multumesc Laurei pentru reteta!!