Aluat De Pizza Cu Bere
Sursa Aluat de pizza cu bere
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca e meci e bere. Daca e bere e pizza. Daca e pizza sunt calorii si cred ca ar trebui sa ma opresc aici :). O reteta foarte buna de aluat de pizza cu bere, pe care am gasit-o intamplator pe un blog .
Ingrediente:
-
500g faina
-
300ml bere
-
7 g drojdie uscata sau 12g drojdie proaspata
-
3 linguri ulei de masline
-
putina sare si piper
Topping
va las sa alegeti, eu am pus sos de rosii, putin oregano, sunca, cascaval .
In reteta era prosciuttto si mozzarella... si rucola la sfarsit.
Folosim bere de buna calitate.
Punem drojdia cu putina bere, le amestecam pana se dizolva drojdia.
Intr-un vas mai mare amestecam faina, berea, uleiul , sarea, piperul si amestecul de drojdie cu bere. Framantam putin pana obtinem o coca elastica ( cam 5 minute). Acoperim si lasam la cald sa dospeasca o ora.
Impartim aluatul in 3, intindem fiecare bucata si o punem in tava unsa cu putin ulei.
Punem deasupra toppingul (mai bine cumparam mozarella decat cascaval). Eu am uns marginile cu ou batut ( mi-a ramas de la snitele) .
( Am noroc cu sistemul de copt pentru ca in el se pot coace 3 tavi o data. )
Coacem in cuptorul incins la temp. mare , timp de 10-12 minute.
Servim imediat. E a 2-a repriza si niciun gol. Sa nu va suparati daca tin cu Spania . Cat despre aluat, numa' bun :).
Sistemul de copt l-am cumparat din Kaufland acum 2 ani cred, de atunci nu am mai vazut .
PP