Almost Red Velvet Cake
articol scris de sweetgirlsrecipes.bl blog sweetgirlsrecipes.blogspot.com
2 oua mari, 1 lingurita de extract de vanilie, 240 ml iaurt, 2 linguri de colorant alimentar rosu (eu am pus 4 linguri- depinde de calitatea colorantului), 1 lingurita de otet, 1 lingurita praf de copt
187 g frisca dulce , 450 g frisca neindulcita , 3 g gelatina , 375 g ciocolata alba Primola
16 boboci de trandafiri , 100 ml apa , zahar dupa gust , 2 linguri de apa de trandafiri.
Bobocii si apa de trandafiri eu le-am cumparat din Tunisia, dar gasiti si la noi boboci in teehaus stil Demmers. Puteti sa inlocuiti apa de trandafiri cu inca vreo 5 boboci in plus si cateva minute de infuzare in plus. Nu incercati cu boboci de trandafiri din gradina pt ca sunt diferiti de cei folositi in gastronomie si cosmetica.
Glazura- frosting: Chocolate Plastic roz
338 g ciocolata alba Primola , 120 g miere , colorant alimentar rosu
De mult vroiam sa fac acest tort, dar nu am avut niciodata ocazia. Si probabil nici acum nu o aveam daca Daniela nu ar fi insistat ca tortul ei sa fie de ciocolata, dar fara blat "negru" sau ciocolata neagra.
Dupa mai multe deliberari a fost ales acesta: blat rosu de ciocolata, crema alba din mousse de ciocolata alba, siropul de boboci de trandafiri (adusi din Tunisia) si glazura (frosting)...ROZ... bineinteles.
De ce numele de "Almost" ? Pentru ca adevaratul "Red velvet cake" are crema de branza si decorul alb cu fulgi de cocos si sigur nu e insiropat cu sirop de trandafiri.
Mod de preparare:
Blatul
Preincalziti cuptorul la 180 C (moderat sau marcajul 4 la cuptoarele pe gaz).
Cand sunt coapte, scoateti tavile, lasati-le sa se raceasca blaturile 10 min in tavi si apoi, punand un grilaj (ca si cel de la cuptor) peste tava, rasturnati tava si lasatile sa se raceasca de tot pe grilaj. Cand au ajuns la temperatura camerei, inveliti-le in folie de plastic si dati-le la congelator cel putin o ora. Va ajuta la taierea si asamblarea tortului.
Se bate frisca neindulcita, gelatina se pune la inmuiat. Frisca dulce se incalzeste, se adauga ciocolata bucati si se amesteca cu o lingura pana se topeste. Se amesteca in ciocolata pana cand aceasta se mai raceste. Cand amestecul este la temperatura camerei se adauga cu ajutorul telului gelatina/spatula si frisca neindulcita batuta. ATENTIE!!! Nu bateti frisca tare, pt ca in momentul in care adaugati ciocolata se taie. (Va spun din proprie experienta. Asa e cand sotul bate frisca in timp ce se uita la TV).
Puneti la fiert apa si zaharul. Luati de pe foc, adaugati bobocii de trandafiri si lasati sa infuzeze vreo 10 min. Adaugati apa de trandafiri si zahar daca mai e nevoie.
Glazura- frosting: Chocolate Plastic roz
Prepararea o gasiti aici
- chocolate plastic -cu cel putin o zi mai repede decat folosirea
- blaturile
- siropul
- mousse-ul -se face doar dupa ce blaturile sunt taiate si primul rand e asezat pe platou pentru ca se intareste ff repede.
Lasati tortul in stadiul acesta cam 3-4 ore sa se intareasca si sa se fixeze.
Daca vi se pare ca e prea moale puneti foaia in frigider pentru cateva minute, si apoi continuati modelarea.
Atentie!!! In momentul in care e pus pe tort choco-plasticul nu se mai poate da jos pentru ajustari.
Tortul si taie usor cu un cutit ud. Trebuie udat si sters dupa fiecare felie.
Reteta recomandata de sweetgirlsrecipes.blogspot.com