contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Alivenci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza

  Cine n-a mancat vreodata Alivenci sa se ridice sus! Eu recunosc cinstit, ca pana deunazi nu prea stiam bine ce inseamna Alivencile. Niste dulcimsme de demult, ceva amestecatura de malai si branza dulce si cam atat.
   Ei bine, intr-o zi albinutza din mine s-a intaratat maxim si suflecandu-si manecile s-a apucat la invartit niste aliveci. 
   Rezultatul? Iote colea mai jos:

Asadar ingrediente:
  • un pahar de malai
  • un pahar de gris
  • 3/4 pahar faina
  • 450 ml lapte
  • 175 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 2 linguri unt
  • un pahar de zahar tos
  • coaja  si zeama de la o lamaie
  • o cana de smantana


   Mai intai si mai intai opariti malaiul si grisul cu laptele fiert si bine clocotiti. Amestecati putin si lasati sa se raceasca. 
  Intre timp, frecati branza cu o lingura de unt si cu galbenusurile pana obtineti o pasta omogena. adaugati apoi coaja si zeama de lamaie, o treime din smantana, faina si zaharul si omogenizati bine. 
   Amestecati apoi compozitia rezultata cu amestecul de malai si gris oparit dupa care adaugati si albusurile batute spuma. 
    Incingeti cuptorul la 170 grade, ungeti o tava cu unt si tapetati-o cu foaie e copt. Turnati compozitia in tava si predati-o cuptorului pentru 30-35 minute, depinde de cuptor.  
  Cand e gata scoateti alivanca din tava, taiata in patrate si serviti-o cu cate o lingurita de smanatan si fructe coapte daca va e la indemana. 
  Foarte bun, foarte gustos, foarte delicos. 
  Pofta buna!