Alivanca
Sursa Alivanca
articol scris de thegreenfoot.blogspo blog thegreenfoot.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta o am de la bunica mea si este reteta dupa care facea alivanca si strabunica mea. Cu o mica mare diferenta: folosea unsoare in loc de smantana dulce :)
A. mersi mult pentru malai!
A. mersi mult pentru malai!
Ingrediente (pentru o tava de marime medie):
- 150g malai (grisat daca nu aveti de ales)
- 1 ou
- 500 ml iaurt
- 100 ml smantana dulce
- marar proaspat
- sare
- zahar pudra
Oul cu un praf de sare se bate spuma, se amesteca cu iaurtul si smantana dulce. Se adauga putin cate putin malaiul, amestecand mereu pentru a evita formarea cocoloaselor. Va rezulta un amestec "lung", asemeni aluatului pentru clatite. In cele din urma se adauga mararul maruntit - eu am pus 5-6 fire de marar, voi puneti mai mult/mai putin functie de cat de mult iubiti mararul. Compozita se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru aproximativ o ora (sau pana cand se rumeneste frumos la suprafata).
Dupa ce s-a racit un pic, alivanca se taie felii si se presara cu zahar pudra.
Dupa ce s-a racit un pic, alivanca se taie felii si se presara cu zahar pudra.