Alimente Pentru Un Abdomen Perfect
articol scris de stamamadalinaandreea blog madalina-stama.net
Soarele ne zambeste in fiecare zi si parca ne imbie la plaja. La o portie de aer curat, cu iz de sare de mare si peste, la o mica joaca in nisipul fin si la o sedinta de bronzare. Doar ca, pentru bronzare, trupul trebuie sa fie sculptat cum numai marii sculptori o fac, din loc in loc, fara a se observa nicio imperfectiune. Iata de ce o sculptarea trupului si obtinerea mult visatului abdomen, trebuie realizate cat de curand, mai ales daca iti doresti o vacanta placuta.
Lactatele sarace in grasimi
Cunoscute pentru proprietatile de pierdere in greutate, mentinere a sanatatii prin cresterea capacitatii naturale a organismului de a se apara impotriva bolilor, proteinele sunt indicate in orice dieta de pierdere in greutate. Iaurt cu putine grasimi, lapte cu 1%, 1,5% grasimi etc. toate lactatele sarace in grasimi, fara a ne referi numai la lactatele obtinute din laptele de vaca, acestea reusesc cu brio sa joace mai multe roluri deodata: sa furnizeze organismului nutrienti, sa controleze nivelul de colesterol, sa ajute organismul sa arda mai usor depozitele de grasimi, obtinandu-se mai usor greutatea dorita, dar si sa mentina capacitatea organismului de a se apara impotriva bolilor etc.
Asa ca, de este dimineata, pranz sau inainte de cina, la masa principala sau intre mese, un iuart cu putine grasimi, un pahar cu lapte, cu putine grasimi, cateva felii de branza saraca in grasimi, sunt cateva alegeri bune pentru a consuma proteine de calitate, lactate ca si surse de calciu.
MUFA
Pentru ca abrevierea s-ar putea sa nu-ti spuna aparent multe lucuri, iti spun ca in engleza “MUFA” inseamna monosatureted faty acids, adica acizi grasi mononesaturati, grasimi sanatoase. Astfel, semintele, nucile, avocado, uleiurile vegetale (de in, se rapita, de masline etc), alune, ton, somon, macrou, sardine etc constituie surse de grasimi benefice.
Consumand cu bun-simt, aceste grasimi ajuta la absorbtia grasimilor din organism, in plus, scad nivelul de risc pentru bolile de inima. Beneficiile nu se rezuma doar aici.
Parul, unghiile, pielea sunt revitalizate, capata stralucire, un aspect placut, lookul ce denota sanatate.
Carnea de pasare
Carnea de pui, curcan, rata sau gasca constituie surse de grasimi sanatoase. Carnea de pui este foarte saraca in grasimi, pieptul este cel mai bun si ajuta la mentinerea siluetei. Carnea de curcan este recomandata in dieta de slabire, iar carnea de rata si gasca contine grasimi sanatoase, ce scad nivelul de colesterol.
Consumate cu masura, astfel incat sa existe un echilibru intre grupele de alimente, implementand o disciplina in activitatea fizica de zi cu zi, axandu-te pe exercitiile ce stimuleaza grupele de muschi de la abdomen, dupa un timp se vor observa rezultatele: abdomen suplu, de starneste invidii. Evident, pentru aceasta trebuie sa existe un control al portiilor si al numarului de calorii de zi cu zi, intrucat un consum mic de calorii favorizeaza pierderea in greutate.
Ouale
Ouale prajite in putin ulei de masline, servite pe paine prajita, fierte sunt ideale la micul dejun. Servite cu periodicitate, insa, fara a afecta starea de sanatate, in special rinchii, in scurt timp se pierde in greutate, iar linia abdomenului va finuna frumos conturata.
Articol protejat!
Filed under: Alimentatie sanatoasa Tagged: abdomen ferm abdomen plat, abdomen perfect, alune, avocado, branza, bronzare, caldura, canicula, concediu, cura de slabire, curcan, dieta, dieta hiperproteica, dieta rapida, frumusete, gasca, iaurt, lactate, lactate cu putine grasimi, lapte cu grasimi, macrou, mare, mentinerea greutatii, nisip fin, nuci, nutritie snaatoasa, on, oua, oua fierte, oua prajite, peste, piele bronzata, pierdere in greutate, pipet de pui, PLAJA, proteine, proteine de calitate, pui, rata, rata metabolismului, sardine, sare de mare, sculptarea trupului, Silueta, slabire, SOARE, somon, ulei de in, ulei de malsine, ulei de rapita, ulei vegetal, ultraviolete, vara