contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Alimente Care Păstrează Frumuseţea Pielii Vara

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Chiar dacă soarele lunilor de vară ne lasă un ten bronzat, razele ultraviolete accelerează îmbătrănirea pielei. Ca să păstrăm aspectul ei tânăr şi să întârziem apariţia ridurilor, se recomandă în mod deosebit consumul a patru elemente:Căpşuninile: cercetările ştiinţifice au arătat că fructele ce conţin vitamina C protejează pielea de riduri şi de uscăciunea specifică vârstei mai înaintate. Multe produse cosmetice conţin în compoziţia lor vitamina C, dar de ce să nu mergem direct la sursa naturală cum sunt căpşunile, ardeiul roşu, papaya, brocoli sau portocalele şi să le consumăm cu plăcere?

Roşiile: aceste legume îşi datorează culoarea specifică unui caroten numit licopen, un antioxidant puternic, care distruge radicalii peroxid produşi de razele ultraviolete. Cercetările au demonstrat că cei care consumă roşii au piele mai fină şi mai netedă. Poţi să le mănânci proaspete din gradină, să faci suc sau să găteşti ceva gustos. Roşiile sunt un ingridient culinar universal.

Tofu: tofu şi alte produse de soia asigură fermitatea pielii pentru că sunt bogate în isoflavon. Cercetătorii cred că isoflavonul previne distrugerea substanţei calogen din care este constituită pielea.

Tonul: tonul şi alţi peşti bogaţi în acizi graşi Omega-3, ca somonul, sardinele sau păstrăvul, vor face ca pielea ta să aibă un aspect proaspăt şi tânăr. De aceea nu ezita să-ţi faci salate proapete şi răcoritoare din legume şi ton.

Articol recomandat de gatindcumira.blogspot.com