Alimentatia In Anotimpul Rece – Atelier
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
O poveste din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Atelierul Alimentatia in anotimpul rece are loc in Iasi pe 15 noiembrie, la Grand Hotel Traian, cu incepere de la ora 11 si isi propune sa aduca iesenilor informatii complete si detaliate despre ce anume este vital sa mancam in anotimpul rece, in perioada in care soarele nu prea e prezent si organismul trebuie sa faca fata unor stimuli externi duri.
Alimentatia in anotimpul rece
“ A ne mentine sanatosi este un lucru simplu daca invatam sa fim in ritm cu natura” ne spun cele doua initiatoare ale acestul atelier: Valentina Savu, promotoare a unui stil de viata sanatos si echilibrat, si Anca Ignat, nutritionist-dietetician licentiat.
Atelierul Alimentatia in anotimpul rece va avea o durata de 5 ore si va consta intr-o parte teoretica, in care vei primi cat mai multe informatii despre obtinerea unui echilibru alimentar, alimentale necesare organismului pentru ca acesta sa faca fata factorilor externi, in special in sezonul rece, dar si o parte practica constand in demonstratii culinare live si degustare de preparate. Asa incat vei avea parte de o sambata altfel, o sambata dedicata hranei si echilibrului alimentar.
Atelier – Alimentatia in anotimpul rece , un atelier marca Delicii sanatoase
Parte teoretica
Constientizarea actului alimentar
Efectul de termogeneza
Grasimile esentiale
- cresterea activitatii neuronale, echilibrarea sistemului hormonal, reducerea stresului
- echilibrul intre alimentele preparate termic si fara foc
Colagenul – protectia articulatiilor si a sistemului osos
Miracolul antioxidantilor din condimentele de iarna
Meniul optim pentru toamna-iarna
Parte practica
Demonstratie si degustare
Sucuri pentru sezonul rece
Mic dejun/gustare
Supa crema
Salata
Demonstratie
Colagen “pe paine”
Ce veti invata in cadrul acestui seminar?
De ce este necesar sa crestem aportul de grasimi in perioada anotimpului rece
Care sunt sursele de grasimi sanatoase
Cum sa includeti grasimile sanatoase in alimentatia zilnica, prin demonstratii practice
Importanta preparatelor calde
Care sunt alimentele care ne incalzesc corpul si cum sa le includem in meniul zilnic
Ce este colagenul si ce rol are in organismul nostru
Care sunt alimentele ce contin colagen
Demonstratie practica cu alimente bogate in collagen
Importanta folosirii condimentelor
Un exemplu de meniu zilnic pentru toamna-iarna
Pentru inscrieri si informatii suplimentare puteti accesa urmatorul link http://ateliere.deliciisanatoase.ro/alimentatia-in-anotimpul-rece-iasi
Eu voi fi acolo! Cu cine ma vad sambata?
Acest articol Alimentatia in anotimpul rece – Atelier apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.