Alfajores Cu Dulce De Leche
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este o reţetă din patiseria clasică chiliană dar care se
regăseşte în tot spaţiul sud –american (Argentina,Peru,Venezuela,etc) şi are
origini andaluze,numele se pare că îi provine din arabă.Deşi în Spania şi forma
şi reţeta sunt total diferite,în America de Sud,s-a păstrat numele, probabil
pentru că e o tot prăjiturică umplută, iar reţeta a fost adaptată la produsele
locale.
În orice caz,în opinia mea este o reţetă de fursecuri
grozavă.Cât despre umplutură se pot folosi cremă de ciocolată,vanilie,nutela,gem,ce
vă trece prin minte şi cămară.
Reteta o am de la simpaticul meu tânar prieten Cătălin,ce a trait o vreme pe meleaguri chiliene.La sfarsitul postarii am pus si poza fursecurilor facute de mainile lui indemanatice.
Reteta o am de la simpaticul meu tânar prieten Cătălin,ce a trait o vreme pe meleaguri chiliene.La sfarsitul postarii am pus si poza fursecurilor facute de mainile lui indemanatice.
INGREDIENTE:
- 200 g făină
- 300 g maizena (amidon de porumb)
- 1/2 linguriţă de bicarbonat de sodiu
- 2 linguriţe rase de praf de copt
- 200 g unt
- 150 g zahăr
- 3 gălbenuşuri de ou
- 1 linguriţă cu vârf de coajă rasă de lămâie
- 2 linguri brandy/cognac
- un praf de zahăr vanilat
Ptr umplutură:
- 400 g dulce de leche,sau altă cremă
- fulgi de cocos pentru ornat
-zahăr pudră pentru ornat
MOD DE PREPARARE :
1.Făina cernută se amestecă împreună cu maizena, bicarbonatul
şi praful de copt.
2.Într-un bol separat se bate untul cu zahărul
apoi se adăugă gălbenuşurile unul câte unul, amestecând bine după fiecare iar
la sfârşit se încorporează lingura de brandy/cognac şi zahărul vanilat.
3.Făina se adaugă treptat în compoziţia de unt şi se
formează un aluat ,cu mixerul sau cu mâna,care atunci când se desprinde de pe
pereţii bolului este gata.Se acoperă cu o folie şi se dă la rece pentru 30 de
minute.
4.Se întinde o foaie de aprox. 5mm grosime. Cu o formă rotundă
sau de care doriţi,se decupează din aluat medalioane de aprox. 4 cm diametru.
Acestea se aşeaza pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc 15 min la foc
mediu ,nu trebuie să se coloreze prea tare,după care se scot şi se lasă pe un grătar să
se răcească.
5. Biscuiţii se ung (cât mai generos) pe o parte cu dulce de
leche, se unesc doi câte doi ca un sandwich şi asemenea unei roti, se dau prin
fulgii de cocos.Se presară cu zahăr praf şi se lasă,acoperiţi cu un plastic
până a două zi,la temperatura camerei,să se frăgezească.Vor deveni uşor
crocanţi la exterior şi moi la interior.
Astea-s alfajores facute de însusi Cătălin.Talentat,nu-i asa ?
Astea-s alfajores facute de însusi Cătălin.Talentat,nu-i asa ?