Alba Ca Zapada
articol scris de corneliachita blog chitacornelia.blogspot.com
Dimensiunea tavii 30/34
INGREDIENTE:
FOI
2 oua
11 linguri zahar
11 linguri ulei
11 linguri lapte
1 1/2 lingurita de amoniac stins in zeama de lamaie sau otet
faina cat cuprinde
un praf de sare
CREMA DE LAMAIE
1 l lapte
250 gr zahar
10 linguri faina
1 lamaie
250 gr margarina (unt)
esenta de vanilie
zahar pudra cu aroma de vanilie
PREPARARE:
FOI
Se dizolva zaharul in lapte si se amesteca cu sarea, ouale, uleiul, amoniacul stins apoi se incorporeaza faina si se framanta pana devine un aluat usor de modelat. Se imparte aluatul in 4 parti egale si se intind 4 foi subtiri pe dosul tavii tapetate cu faina (am pus hartie de copt). Se coc foile in cuptorul incins pana se rumenesc foarte putin pe margini, cca 10 minute.
CREMA DE LAMAIE
Se amesteca bine zaharul cu faina peste care se toarna laptele caldut si se fierbe totul pe baie de abur pana se ingroase. Se lasa sa se raceasca putin si se incorporeaza margarina. La sfarsit se adauga esenta de vanilie, coaja si zeama de lamaie. Crema calduta se intinde intre foi. Peste prajitura se pune un tocator iar deasupra lui o greutate incat sa preseze bine prajitura. Se lasa asa pana a doua zi sa se inmoaie foile. Inainte de a taia prajitura se pudreaza deasupra cu zahar pudra cu aroma de vanilie.
POFTA BUNA!