Alba Ca Zapada
Sursa Alba ca Zapada
articol scris de cristinafaust blog cristinablog.aioclub.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:4Foi
10 Linguri Lapte
10 Linguri Ulei
10 Linguri Zahar
1 Lingurita Amoniac
1 Ou
650-700Gr Faina
zahar vanilat, coaja de lamaie
Intr-un vas amestecam laptele cu amoniacul stins in putin otet, adaugam zaharul, uleiul, vanilie, putina coaja de lamaie si apoi faina si framantam pana ce obtinem un aluat bun de intins.
In timp ce coca obtinuta o lasam putin la odihnit ne apucam de crema care se prepara astfel:
Crema
1 Litru Lapte
10 Linguri Zahar
10 Linguri Faina
1 Esenta Vanilie
100Gr Unt
Coaja de la 1 Lamaie
1/2 Suc de la 1 Lamaie
Se amesteca laptele cu zaharul si faina ca sa nu ramana cocoloase si se pun la foc mic la fiert pana se ingroasa. Cand este gata lasam crema la racit si adaugam vanilia, coaja de lamaie si zeama de lamaie, gustand intre timp daca e nevoie de toata zeama, dupa fiecare gust, apoi untul.
Acum dupa ce crema e terminata impartim aluatul in 4 parti egale si intindem, pe hartie de copt bine infainata cate o foaie cat se poate de subtire dupa care o punem la copt pe fundul tavii de aragaz. Asa procedam cu toate cele 4 foi.
Coacerea dureaza doar cateva minute, daca marginile prind culoare le scoatem deja.
Asezam prima foaie dupa care punem o parte de crema, adaugam cealalta foaie si tot asa. La sfarsit ramane ultima foaie, acoperim cu un prosop si lasam asa pana a doua zi cand o vom portiona dupa preferinta si o pudram cu zahar pudra din abundenta.
Este o prajitura foarte fina si merge perfect acum in prag de sarbatori.
Pofta Buna!