contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ajun, Craciun And Co

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Meniurile programate s-au schimbat din mai multe motive, asa ca nu m-am agitat prea mult. Am avut si chestii cumparate, nu doar preparate de mine, dar totusi va arat ce am avut pe masa de Ajun, Craciun si a doua zi de Craciun. Imaginile sînt... unele din mers, altele direct la executie sau în drum spre masa, iar cîteva chiar si pe masa... de dimineata pîna seara a fost întuneric, asa ca si ele sînt mai depresive. S-a mutat noaptea polara la noi :D

Ajun
Aperitiv: Supa crema de dovleac cu crutoane picante
Fel principal: Salau pe sos de sofran & vin alb cu orez si legume aromate
Desert: Christstollen/Cozonac cu martipan si stafide
Supa crema de dovleac servita cu crutoane picante si o felie de bacon copt

Imagine atasata

Imagine atasata

Fileuri de salau cu sos de sofran & vin, servit cu orez si legume aromate
Imagine atasata
Imagine atasata

Christstollen cumparat. De feliat, l-am feliat eu :P
Imagine atasata

Asa printre, am mai avut si brînzeturi frantuzesti servite cu jeleu de struguri salbatici si dulceata de smochine, ambele facute de mine. La degustarea brînzeturilor, ma gîndeam ca mi-ar prinde bine compania suratelor mele, alte mari amatoare de brînza... ciobanitele mele, Arcadia, Pisco, va pup!

Brînzeturi de vaca, oaie si capra, unt...

Imagine atasata


Craciun
Ca mereu ies din matrita si nu fac meniuri traditionale... nimic deosebit! Dar meniu cu tenta asiatica în ziua de Craciun, sigur nu mai face nici un român! Asa a zis Denise, a carei dorinta am îndeplinit-o! Deci de Craciun, am avut meniu cu tenta asiatica. Am întîmpinat mici peripetii care le-am pieptanat pe parcurs. Initial vroiam sa fac o supa picanta Wan Tan. Cu foitele alea umplute. Ei, cînd sa fac, vad ca sînt din faina de grîu, iar eu le credeam din faina de orez... asa ca bilutele de carne au ramas naked,
si am pus taitei (din faina de fasole Mung, cred ca asa se numeste) în supa. Noroc ca-i aveam în casa.

Aperitiv:
Supa picanta cu legume si mung bean noodle
Fel principal: Chop Suey de porc si legume cu orez Basmati
Desert: Înghetata "Crème brûlée"

Supa picanta cu tenta asiatica si peripetii, dar în final delicioasa! :D
Imagine atasata
Imagine atasata
Chop Suey de porc cu orez Basmati
Imagine atasata
Imagine atasata
Înghetata de Crème brûlée, editia de Craciun, cumparata de la Lagnese.
Foarte buna! Daca o întîlniti, n-o ratati!
Imagine atasata
Imagine atasata



Craciun, a doua zi
Pentru ca am avut prieteni la masa, din care unu mai mofturos, mai ales cînd e vorba de carne( nu prea-i place doar piept de pui si cotlet fara pic de grasime), am ales ceva ce stiam ca manînca toata lumea... tinînd cont ca si eu am o pretentioasa acasa, care nu manînca carne pregatita în orice fel. Deh, fiecare cu gustul din dotare.

Aperitive:
-Sunca de parma cu pepene
-Platou cu diverse brînzeturi si fructe, jeleu de struguri salbatici
-Crema de somon afumat pe crackers
-Chiftelute/pîrjolute
-Ardei si rosii umplute cu umplutura de la rulada mea de cascaval (prosciutto cotto, brînza topita, unt, verdeturi, ceapa...etc)
-Saleuri cu diferite seminte, cascaval si natur/cu sare

Fel principal:
File de pui alla Valdostana(umplut cu prosciutto cotto si cascaval) cu sos de hribi si galuste de cartofi

Desert:
Tort de ciocolata si capsuni

Pepene Galia cu sunca de Parma, pepene Cantaloupe cu sunca Serrano
Imagine atasata
Chaumes, Géramont, Bergkäse austriaca, o bavareza cu usturoi-brînza în genul Camembertului, Gorgonzola dolce
Imagine atasata
Imagine atasata
Crema de somon era s-o uit, dar mi-am amintit în timp ce înfulecam cu totii si am omis sa pozez,
dar o stiti voi, ca am mai postat-o pe aici.
Pîrjolute, ardei si rosioare umplute cu amestecul de la rulada de cascaval
Imagine atasata
Imagine atasata
Saleurile sînt si ele pe undeva pe masa...
Imagine atasata
Imagine atasata
Imagine atasata
Pieptul de pui umplut cu prosciutto cotto si cascaval matur si picant,
l-am servit cu sos de hribi si galuste de cartofi.
Imagine atasata
Imagine atasata
Imagine atasata
Desertul a fost un tort de ciocolata cu crema de capsuni, decorat fara talent.
Îmi reprezita perfect portfolio meu de torturi!:D 
Deci nici macar de Craciun nu fac mai bine! So! :D
(Chiar nu mi-a fost rusine cu el, la cît de bun a fost! :wub: )
Imagine atasata
Imagine atasata
Imagine atasata
Am primit o sticloanta de Cointreau de la prieteni.

Imagine atasata

Iar în afara deserturilor, la categoria dulciuri am mai avut pe lînga:
-Choco Crinkles
-Vanillekipferl
-Bumbii Mosului
-Bastonase de cocos cu ciocolata
-Praline
Choco Crinklesii lui Any
Imagine atasata
Vanillekipferl-ele mele
Imagine atasata
Bumbii Mosului by Piscotel
Imagine atasata
Bastonasele cu cocos, inspirate din Vanillekipferl-ele mele

Imagine atasata

Bauturi:
-Vin alb, rosé, rosu, amaretto, cognac, grappa invecchiata, cafea, espresso, limonada, sucuri naturale, apa...
Baieii au baut grappa.
Noi, fetele, alea peste 18, amaretto, iar vin alb doar eu - betiva de mine!
Cola, toata lumea! Cred ca s-au luat toti dupa mine!
Închei cu amaretto, ca dupa asta m-a luat cu niste calduri...
Nu rezist la lichioare d'astea dulci. Cognacul tine mai bine...
Imagine atasata

Cin-Cin, sa ne fie de bine, sanatate si fericire maxima la toata lumea!
La multi ani!