Afumatura Cu Ras El Hanout De La "mitinita"
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Astazi voi fi succinta. Sunt tare obosita si cred ca m-am si molipsit de lenea dinaintea vacantei. Peste o saptamana o sa iau concediu si stiti cum este, nu prea mai am chef de nimic.
Prin urmare, azi am intrat doar sa va salut si sa va prezint o prietena, invitata mea la "Duminica alaturi de prieteni". Ea este Adina si o gasiti scriind pe blogul "Mitinita" Sa va spun drept, nu stiu de unde vine numele asta al blogului, dar daca tot a venit la noi la masa poate ne spune ea. Ma gandesc ca l-a adoptat dintr-una din nenumaratele tari pe care le-a vizitat si in care a trait. Pentru ca pana nu de mult Adina a stat departe de Romania, dar acum s-a hotarat sa se intoarca si sa-si invete maruntele (asa isi alinta fetitele) cum e cu mancarea romaneasca :) Ce-mi place mie la Adina e ca iubeste mancarea asiatica si condimentata. Si cel mai mult imi place ca transmite aceasta dragoste si fetelor ei.
Dar, sa ma opresc cu vorbitul si sa va las sa cititi reteta de azi.
Afumatura cu ras el hanout
Eu mi-s mai non conformista si imiplace sa incerc lucruri la care altii ori nu s-au gandit ori n-au avut curajul.Ma cam bag cu capul inainte si ma gandesc la consecinte dupa (oare cand o sacresc si eu). Cam asa s-a intamplat si cu reteta aceasta. Stiam ca vreau otocanita, afumatura si ras el hanout, dar n-am stiut ca o sa intre toate inacelasi loc. Si cat ma bucur ca am incercat aceasta combinatie, a fost in topultocanitelor. A reusit sa bata si paprikasul, iar tata,care chiar nu mananca iutesau cu mai mult de trei condimente intr-un fel de mancare (cele trei condimenteinclud sare si piper), mi-a cerut sa le dau niste ras el hanout si pentruacasa.
Am cautat si pe google si n-am gasitnici o reteta, deci e inovatoare. Recomand combinatia de afumatura si ras elhanout, o sa fie o noua experienta chiar daca ati incercat retete specificediferitelor popoare.
Am folosit kukta,oala cupresiune,fiindca mie tare imi place sa cada carnea de pe os. Cantitatea pentruras el hanout nu este exacta fiindca fiecare amestec difera si unele pot fi maiiuti. Ras el hanout este un amestec oriental de condimente.
Ingrediente:
1 kg de afumatura (poate fiorice,dar sa aiba os si carne), taiata in bucati
1 ceapa
4-5 cartofi mijlocii
1 lingura pasta de tomate
1 lingurita - 1 lingura ras elhanout
sare ,piper
Se curata cartofii de coaja si selasa intregi.
Ceapa se curata si se taie cubulete.
Se pune putin ulei in kukta sauintr-o oala daca nu folositi kukta si cand s-a infierbantat se adauga ceapa.
Cand incepe sa se rumeneasca seadauga ras el hanoutul,pasta de tomate,se amesteca ,apoi se adauga afumatura sicartofii.
Se adauga apa,chiar numai cat saacopere. Se fierbe cam 40 de minute din momentul in care a inceput sa fluierekukta.
Se serveste cu muraturi,eu am alespepene murat.
Pofta buna si sper ca v-a placutalegerea mea.
Mie mi-a placut mult, Adina. Parca ai facut mancarea asta pe gustul meu. :)
Prin urmare, dragi prieteni, va invit sa incercati si voi. Si nu uitati sa o vizitati pe Adina, ca multe minunatii o sa gasiti la ea pe blog.
Daca doriti sa deveniti parte a acestui proiect si sa petreceti o zi de duminica la mine pe blog, puteti sa-mi trimiteti un mail la [email protected]
O Duminica calma si relaxanta va doresc.
Hugs & kisses