contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

After Eight Roll

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

Combinatia de ciocolata si menta este printre favoritele mele.
Ador ambele arome deopotriva de aceea le folosesc atat de des in deserturi la pahar , torturi ...macarons ...si acum , in aceasta rulada.
Denumirea am imprumutat-o de la vestita ciocolata ... AFTER EIGHT, doar ca se para mai "exotica" , asa....insa poate sa se numeasca la fel de bine  RULADA DE CIOCOLATA SI MENTA :).
Tot ce am facut pana acum cu aceste arome au fost retete incropite de mine dupa conceptul AFTER EIGHT .
Am incercat pe cat posibil sa folosesc cat mai putine ingrediente si doar pe acelea care pot imprumuta cu usurinta aceste doua arome, de ciocolata si menta , insusindusi-o.
De aceea declar aceasta rulada "copilasul meu" si am sa va rog  s-o/sa-l tratati ca atare....intelegeti ce vreau sa spun , nu ?!
In general nu ne furam copiii unii altora :), nici nu incercam sa-i despartim de parintii lor :)...
Va spun toate aceste lucruri acum, ca sa nu avem surprize pe parcurs :).
Iar pentru cei care vehiculeaza ipoteze cum ca "azi nu se mai inventeaza retete, ca toate au fost inventate de mult si noi doar le reproducem" am un mesaj : va inselati :), inca se inventeaza retete .:)
Le inventeaza desigur, cine poate . :)
Dupa lectia de "morala" :)) sa trecem si la reteta , pentru ca pe asta o asteptati cel mai mult , nu ?! :)
Pentru "blatul" de rulada am folosit : 4 oua, 5 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 3 linguri de cacao, jumatate de lingurita de praf de copt.
Prepari asa :
separi ouale...mixezi albusurile impreuna cu zaharul adaugat lingura cu lingura pana obti o spuma tare.
adaugi galbenusurile pe rand si mai mixezi cca 2 minute.
adaugi faina  si praful de copt si amesteci usor cu lingura pana incorporezi ....adaugi cacaua cernuta si incorcopezi.
torni compozitia obtinuta intr-o tava dreptunghiulara ( 35/26 cm.) tapetata cu hartie de copt .
coci la 190* cca 10 minute.(faci testul cu scobitoarea/ betisorul  ).
cat este fierbinte, rulezi blatul in hartia pe  care l-ai copt si-l lasi sa se raceasca bine.(chiar pana a doua zi )
Pentru crema / mousse am folosit urmatoarele : 400 ml frisca naturala , 3 linguri de zahar, 150 ml sirop de menta , 10g de gelatina alba.
Prepari asa:
 pui gelatina cu 3-4 linguri de apa la hidratat.
cand e bine umflata adaugi jumatate din sirop si dizolvi  pe foc mic pana se topesc cristalele de gelatina ( fara sa fierbi )...apoi adaugi si restul de sirop ca sa echilibrezi temperatura.
bati frisca impreuna cu zaharul pana se transforma in spuma . adaugi siropul cu gelatina mixand in continuare pana se omogenizeaza.
pui crema la rece pana se intareste.
Asamblezi asa :
desfaci cu grija ruloul si dezlipesti hartia  de pe blat ( transpira si se inmoaie, insa cu atentie se indeparteaza foarte usor )
asezi blatul pe o folie transparenta mai lunga si mai lata cu cca 10-15 cm decat blatul (sau chiar mai mare )
repartizezi crema intarita peste blat iar cu ajutorul foliei ii dai forma de rulada, avand grija sa suprapui marginile foliei in asa fel incat sa poti inveli rulada in folie ( nu folia in rulada ) :)). capetii ii rasucesti dupa metoda saloanelor :)) ca sa nu fuga crema din rulada :).
daca e necesar mai invelesti intr-un rand de folie. dai rulada astfel invelita la frigider peste noapte sau minim 4 ore. (de preferat peste noapte )
Modul de servire il alegeti singuri :)) , insa nu uitati sa faceti neaparat si o cafea langa :).
Pentru crema recomand frisca naturala sau cea  din smantana UHT pentru frisca, numai astfel garantez pentru gust.
Rulada in sine este de o pufosenie desavarsita,,,atat blatul cat si crema sunt usoare ca zapada.
E foarte fragila, de aceea trebuie sa va purtati gingas cu ea .
Va asigur ca dupa prima inghititura veti avea impresia ca plutiti ...atat e de pufi :)
Gustul dulce- amarui al blatului si aroma puternica de menta se completeaza de minune. Lasa pe limba un fel de racoare irezistibila :)
In urmatoarea poza puteti vedea cu ochii vostrii descrierea :).

Gustul ....ramane sa-l descoperiti chiar voi :)
 Incercati ! :)