contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Adoptati, Nu Cumparati

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Din nou a fost aruncata o catea cu puii ei. Nici nu mai tin minte cati caini frumosi sunt aruncati in pragul vacantei pe langa drumul spre mare. Cu multi nu stiu ce se intampla, probabil ca cei care isi cauta un caine nu se gandesc la implicatiile ulterioare. Daca nu ai prieteni care sa te primeasca si cu cainele, nu te duce, daca nu stii sa gasesti loc de cazare cu patrupedul, nu mai pleca, daca nu poti sacrifica timp, nervi si bani, nu te da iubitor de animale, ca nu esti decat un jeg care vrea sa fie trendy.

Cateii de la ultima intalnire caine-natura umana au sfarsit rau. Drept e ca repede. Nu o sa va spun cum, nu o sa va pun poze care sa socheze internetul. Avem poze cu care am mers la politie. Care politie nu gaseste nici macar chestii mai grave, dar am fost, sa fie.

Stiu ca sunt la moda bichonii, labradorii, golden retriever si beagle. Stiu ca e cool sa ajungi in trend. Dar un caine abandonat sau nedorit de nimeni, bine ingrijit, poate sa fie la fel de frumos ca unul de rasa.

Slide1

In fiecare zi sunt omorati caini din adaposturi, fie cu injectii letale, ceea ce e bine pentru ei, desi poate ar vrea sa mai vada cum e lumea aia buna la care dau din coada ca prostii, fie aruncati in strada unde sfarsesc, derutati si inutil, sub roti, otraviti sau … sa lasam “sau” in suspensie. Sunt omorati si pentru ca e nevoie de cusca lor.

Nu mai hraniti cainii daca nu sunteti implicati in castrarea si urmarirea lor. Sunt oameni cu frica de caini, cu copii, rai sau doar neinformati, care le vor face rau.

Daca vreti sa aveti grija de caini, castrati-i macar, la noi la bloc a tinut, mai sunt putini.

Platind bani grei pe un caine de rasa care va face mai atragator in parc, nu faceti decat sa sporiti niste castiguri si niste spagi in lumea catzelarilor. Un catel al nimanui este la fel de bun si iubitor, de usor de dresat, de bun cu copiii.

Am si oarecum un apel. Am vrea sa ii gasim o casa Lolei, cateaua blocului, este castrata, este o prea mare iubitoare de copii si o prea buna paznica a parcarii, ne temem sa nu ii aduca belele aceste calitati. Nu o dam oricui, este un caine extrem de bun.

Nu am nici o poza buna cu ea, doar de departe, va garantez ca e mai frumoasa decat in poze si mai desteapta decat multi dintre cei care acceseaza netul.

Nu vreau sa va tin o pledoarie pentru caine. Si mie imi plac la nebunie anumite rase. Mi-as dori sa fie toti cainii care si-au dezvoltat taliile si aptitudinile in strada, la fel de bine vazuti ca cei de rasa, superrasa, megacainii la moda.

Daca intr-adevar iubiti animalele, daca stiti ca fericirea incepe de la orice nas umed si se termina la coada, indiferent de talie si culori, adoptati, nu cumparati.

ps: nu e o campanie, nu ma plateste nimeni, Lola poate sta binemerci iubita de noi la bloc, este un apel catre farama de umanitate de care mai pot da dovada rahatii bipezi care isi varsa sadismul pe animale nevinovate si da, sustin ca cine iubeste cu adevarat animalele, adopta, nu cumpara.

Slide2

rororo