A Venit Mosu
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Ma rog, nu e chiar mos dar asa vine vorba. L-am intampinat cu coltunasi.
Bine, nu mint frumos, sunt paste umplute, alea proaspete si bune de la Mega, Bertagni, cu hribi si trufe, doar cu ulei de masline si pecorino (DOP) pe deasupra.
Ce ne-a adus? Pai ceva foarte util, o tura de cumparaciuni, ca am si uitat de cand nu am mai facut o minima aprovizionare, plus ca mai avea nevoie un domn in varsta de matrapazlacuri de intretinere, ca asa sunt unii, mai boemi, nu pot sa se imbaieze fara spume si sa se barbiereasca fara rezervele alea de la Gilette care costa zici ca-s din aur.
Deci cam cu astea a venit mosu.
Toate erau pe lista, mai putin ce am pohtit si eu si mi-am confectionat in consecinta: croissant cu unt umplut cu salam de Sibiu, sa imi fie de bine, masa, masa si casa, casa.
Tarziu in noapte am si gatit pentru casa, da, mancare de cartofi cu ciuperci si ciolan afumat, banalitati de zile reci cum ar veni. La mijlocul procesului de creatie era cam asa:
Verdeata nu avui asa ca arata infiorator de banal. Dar daca nu o bagam in frigider dileam jumatate de oala. Reteta pe scurt: fiert ciolanul (fara E-uri, au la Auchan, bun, scumpicel), separat calita ceapa cu usturoi si ardei iute, adaugat ciupercile, apoi zeama si cartofii si la final pasta de tomate si in afara de sare si piper, pa si pusi, simplu ca bonjour.
Nu stiu voi cat de cuminti ati fost, dar daca nu ati fost, nu v-a adus mosul si doua caserole de oase de vita si oase de porc, de unde deduceti si sunguri ca va urma o ciorba de porc cu zeama de varza de zile nebune.
Multumesc mosule
rororo