A La Recherche Du Temps Perdu Sau Dragele Mele Madeleines
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
madeilenes cu cocos
azi,dupa dragobete,dar tot cu dragoste si pasiune,despre madeilenes...devenite celebre peste tot in lume datorita nu mai putin celebrului romancier marcel proust,micutele scoicute insotesc minunat o ceasca cu ceai si o conversatie placuta.ultima oara cind le-am facut am avut musafir pe "profa de romana" din liceu...asa ca le-am putut savura pe deplin alaturi de cea care atit de frumos si intr-un mod la fel de atragator mi-a explicat cum micuta scoicuta cu aroma de unt ma poate face sa ma intorc in timp si sa rememorez clipe frumoase.una din ele este cea a lectiilor de literatura din liceu...un regal pedagogico-literar de fiecare data.ii multumesc necontenit si acum ,dupa 24 de ani,doamnei catalina frincu si ii dedic acest post culinar ,un mic prinos(dar mic de tot!) adus atitor ore petrecute intr-o lume atit de speciala,cea a literaturii .
ingrediente:
3 oua mari la temperatura camerei,
110 grame unt topit si racit+extra de uns forma,
1 fiola de esenta de vanilie,
130 grame de faina,
50 grame amidon de porumb,
130 grame zahar granulat,
1/2 lingurita praf de copt,
2 linguri cu fulgi de cocos,
un virf de cutit de sare fina,
zahar pudra pentru decorat.
ouale cu zaharul si vanilia se mixeaza 3 minute,se adauga untul topit si racit si se mai mixeaza un minut.separat amestecam faina,amidonul,praful de copt ,sarea.apoi amestecam mixul de solide cu cel de lichide si adaugam nuca de cocos,dupa care dam compozitia la frigider,macar o ora.eu am tinut-o toata noaptea,de exemplu,nu s-a intimplat nimic rau.
mai intii tapetam formele cu unt,
punem compozitia cu lingurita in forma,
apoi dam la cuptorul preincalzit le pt cca 7 minute,scaotem si lasam la racit ,
pudram cu zahar si gata,
suntem gata de conversatie!
enjoy!