A La Cluj
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Varianta de zece minute, fireste. Bine, nu chiar zece, varianta de cateva pauze publicitare.
Prima pauza a rezolvat tocatul verzei (murata si cruda), model “fir de par”. Nu, nu in varza, asa am tocat varza (pana m-am plictisit, dar na, acum am cutit ascutit de nea’ Dan si majoritatea am tocat-o fir de par).
Asadar am asternut strat de varza si am facut coroana de afumaciune.
La varianta simpla am amestecat carnea tocata cu ceapa taiata toporist, condimente, sare, piper la greu, orez. Si am pus-o peste varza in starea in care am zburatacit-o.
Peste care am pus smantana si marar si alt cerc de afumaciune.
Am acoperit cu varza ramasa si am mai pus numai nitica afumaciune peste rosii tocate si ceva supa. Cum care supa, doar toti avem supa la secret. Sau ii zicem stock? Nu, supa de ce o fi.
Pasul final e ca te faci ca o uiti in cuptor. Pont: pune tava dedesubt, garantat antiacvatic.
E, nu stau eu de facut poze, dar varianta asta a iesit bengoasa, parerea noastra in grup compact, s-a lasat cu: mai e, mai e?
Stiu ca nu e vreo mare reteta dar e bunoaca pentru furnicute muncitoare. Sa ne fie de bine.
rororo