contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

A Doua Recenzie Valluntar2- Condimente

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



       Condimentele sunt substante picante de origine minerala, vegetala, animala sau sinteza, care adaugate unor produse alimentare sau preparate alimentare dau un gust sau o aroma specifica.
Aroma si gustul sunt date de uleiurile eterice si acizii aflati in continutul condimentelor. Rolul lor in alimentatie este de a stimula secretia sucurilor digestive si de a usura digestia. Se recomanda sa se foloseasca in cantitati mici, pentru ca in cantitati mai mari au actiune iritanta si daunatoare asupra organismului. Condimentele se pot grupa dupa locul de unde provin sau in functie de gustul lor.
    Condimentele si mirodeniile sunt folosite de secole pentru mirosul si gustul placut pe care il dau mancarurilor. Pe langa proprietatile culinare pe care le au, atat mirodeniile, cat si condimentele au diferite beneficii medicale. Ambele au un continut mai ridicat de antioxidanti, in comparatie cu fructele si legumele. Se stie ca antioxidantii au rolul de a reduce efectele toxice ale radicalilor liberi, fiind importanti pentru mentinerea unui organism sanatos
Iata cateva exemple de condiment:
    Chili - cel mai iute condiment folosit in bucatarie
   Oregano - este un ingredient aproape de neinlocuit in pizza sau spagheti , se foloseste la legume , peste , mancaruri cu carne
     Chimen - este un fruct de gradina provenit din zonele cu climat temperat care da mancarurilor un gust specific acrisor - iute , se foloseste la sosuri , supe ,mezeluri , branzeturi
     Boia - este obtinut din ardei uscat macinat , provine din America Cantrala si din Sudul Europei ,are miros aromatic iar gustul depinde de specia de carne sau de peste
      Cimbrul - vine din estul Marii Mediterane , are o aroma intensa iar gustul este unul amarui de mirodenie , se foloseste la fasole , mazare , ciorbe de varza sau de alte zarzavaturi , porc sau berbec
        Foi de Dafin - provine din regiunile tropicale si este cultivat in sudul Europei , intrebuintat in ciorbe , sosuri , tocanite 
       Maghiran - vine din orientul apropiat si este cultivat in toata lumea este tipic tarilor mediteraniene , se foloseste pe carne , la pregatirea sosurilor , a pateurilor si a mezelurilor 
       Piper Negru - este un fruct al unei plante vesnic verde , agatatoare din S-SE Asiei , se foloseste la supe , ciorbe , sosuri si chiar la unele bauturi
       Ienibahar - reprezinta fructele mici uscate , rotunde ale unui arbust exotic vesnic verde cultivat in Jamaica precum si in America de Sud si Centru , are un gust arzator , mirosul sau placut aminteste de aroma piperului , se foloseste pe carne si muraturi
      Busuioc - se foloseste la peste , pasari ,fasole , mazare , spanac ,merge cu usturoi

  Pentru mai multe informatii despre aceste condiment gasiti in aceasta minunata carte “CONDIMENTE” de Anne Iburg oferita de Editura All
 Sa nu uitam caci campania este demarata de catre Editura All care promoveaza lectura si voluntariatul  si se bucura de sprijinul celor de la ROMSILVA .

Va poftesc la comentarii petru un nou copacel.