contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

A Cerut Cineva O Pizza?

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Slide1

Ei, daca anul asta nu e cu miei, nu ca tineam musai dar acum refuz de-a dreptul sa imbogatesc bisnita legala la preturile astea, daca isi facura reclama aia de la Billa cu rosiile lor ieftine, m-am dus sa iau si eu si am zarit si aluatul lor de pizza. Tot ieftin, nu mai luasem.

Slide1

Apropos de cumparaturi, rosiile la 3 lei caserola, foarte, foarte bune, import Italia, salata verde, tot import Italia, idem si ceapa rosie, ca am luat doua cepe mici, mai am nitica ciorba de fasole. E misto ca acum nu mai trebuie sa cumperi mai mult decat iti trebuie, uite, pentru pizza voiam fix cam o lingura de masline, atata am luat, de cativa banuti. Cat despre import Italia, acum ca deja Roma este cucerita de români, nu mai e un secret, Ca prin Spania, Germania, sunt o droaie, idem, ma mir ca nu s-a gandit un leader sa cucereasca si Austria, din plin, nu asa si sa o punem de un imperiu, ca deja, strategic, suntem bine asezati.

Cat despre pizza asta de cartier, am pus pe ea ce am gasit in batatura, o felie de de-aia, una de de-ailalta, branza, rosii de la conserva, oregano din ala bun pentru care trebuie mers tocmai in Kallithea.

Slide2

Dar, faza cea mai misto legata de aluatul de mai sus, e ca se preteaza la alte traznai, cum imi iesea putin din tava am luat o fasiuta, o bucata am umplut-o ca pe calzone, o bucata (bucatica, na) am uns-o cu sos de rosii, am impaturit-o iar, am pus branza pe ea, am impaturit-o iar. Si le-am copt. Si au iesit tare misto.

Slide3

La pizza aluatul se cam intareste, dar pentru alte aperitive, la inspiratie, e nemaipomenit de maleabil, creste frumos, e gustos, poate putin cam sarat pentru gustul meu, dar merge.

Nu ca pizza ar fi de lepadat, Doamne fereste.

Slide2

Dupa cum vedeti am inceput sa ne pregatim de traditiile pascale. Bai, mari ghinioniste unele animale si pasari. Daca ar exista un Dumnezeu oarecare, ca al animalelor daca exista e chiar sadic, sigur a avut boala pe unele specii. SI mai ales in anumite perioade. Nu ca o dau dupa pom sa spun ca nu mananc eu carne de miel, ca nu imi place, blabla, o sa mananc, in deplasare.

Dar asocierea asta a frumusetii primaverii, frunze verzi, floricele si iepurasi parca nu prea se pupa cu carnagiul care urmeaza pentru a mentine traditiile. Nici cu calcatul pe cap la cumparaturi, dar asta e alta poveste.

Dar daca ai imaginatia debordanta, ca mine, ceea ce e nasol, poate ai vedea tot asa, un camp de floricele udate de tone de sange varsat ca sa mentinem traditia. Buna traditia, bun mielul, exagerarile astea cu o ocazie anume ca sa ne dovedim credinta e ciudatica, nu zic, fiecare traditie are o logica bazata pe dezvoltarea ancestrala a ceea ce am devenit, transhumanta, blabla. Dar palaria mea, in secolul in care la clasa 1 se cere tableta si Hello Kitty cica e pisica, mai ales in spatiile urbane, parca nu mi se pare atat de musai sa ne tinem cu dintii de ceea ce faceau inaintasii nostri, ca nu le mai pastram multe obiceiuri, folosim microunde, nu cuptor cu lemne si nu mai umblam in opinci.

Sigur, sarbatorile sunt un motiv bun sa facem ce nu facem in restul anului, intruniri familiale (pentru cei ce au familie, ca sunt si unii care nu au), cadouri, e frumos. Pe spinarea mielului si curul gainilor ne tinem si de obiceiuri.

Oricum mielul scapa ieftin fata de porc, ala saracul e surghiunit tot anul si de craciun si mai si. Daca e vreun animal de care si-a batut natura joc, ar fi, in opinia mea, pe primul loc.

E dotat cu forta si inteligenta (dresorii spun ca e mai inteligent decat cainele), are un metabolism de invidiat dar fraierul s-a lasat domesticit. Valoarea lui ca intelectual printre patrupede scade, e mare, e gras, mananca mult, e agresiv si pute. SI mai are si ghinionul sa aiba carnea buna si sa haleasca orice.

Am cunoscut doi porci (cu patru picioare, pe aia cu doua nu ii mai pun), lucrau la circ (vecina mea dresoarea a avut ideea sa faca ceva iesit din comun acum multi ani). Honzo si Matei pe numele lor, au lucrat in bransa vreo sapte ani si au fost pensionati. Aia da noroc, tin minte ca aveau dieta supravegheata ca sa nu se ingrasa ca porcii, normal, sa poata lucra, aveau zi de peste, zi de carne, disociat maica. Si, desi erau porci-porci, cand au crescut cam peste trei ani, aveau blana si coltii mai ceva ca mistretii. Si da, erau foarte destepti.

Bine, aia nu au avut asa bafta cum au porcii lui George Clooney, aia da bafta porcului.

Nu stiu de ce am divagat atata, vazusem niste poze cu purcei si miei si cuvantul Domnului cu lasati animalele si copiii sa vina la mine si am facut niste asocieri ciudate. Deci haideti sa ii mancam. Nu, nu pe copii.

rororo