9 Octombrie 2010
Sursa 9 octombrie 2010
articol scris de doisiunsfertlamasa.b blog doisiunsfertlamasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La 9.45 dimineața i-am spus încă o dată La mulți ani în ziua aceea. Unul mai special :). Și i-am făcut din nou promisiunea că va avea o petrecere minunată în după-amiaza respectivă.
Și chiar a fost. Îmi luasem 3 zile de concediu ca să o pregătesc (nu numai din perspectivă culinară, evident). A fost atât de frumos, palpitant, solicitant încât mi-a scăpat total a face poze la mâncăruri. Așadar vă voi povesti ce am pregătit și cu fotografiile rămân datoare la anul :).
Deci, cam asa a fost:
Buuun!
În afară de tortul din ultima imagine - blat de cacao cu mousse de mentă și cremă de frișcă vanilată, acoperit cu marțipan - drept dulciuri am mai avut biscuiți la care a muncit și Natalia cu vârf și îndesat (vă povestesc în altă postare), salam de biscuiți, cozonac moldovenesc cu muuultă nucă și cornuri în două culori (astea au fost executate de Buni, adică mama mea, și plimbate de la Iași la București cu trenul).
De mâncare:
ouă umplute (cu pate de ficat de casă - făcut tot de mama - frecat cu unt amestecat cu niște gălbenuș fiert și condimente; unse deasupra cu foarte puțină maioneză și ornate cu o guriță din gogoșar roșu și ochișori din bucățele de măsline)
roșii umplute cu salată de vinete (cherry pentru copii, normale pentru adulți)
ruladă de brânzeturi
chiftele de curcan (în forma de bastonașe) și cu pui (biluțe)
sos tzatziki
sandwichuri cu șuncă Meda, cașcaval normal și afumat tăiat în felii subțiri și pâine
legume proaspete: castraveți, ardei, măsline împrăștiate și la îndemâna tuturor
Cam asta a fost!