contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

5 Trucuri Pentru Brioşe Perfecte

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

1. Amestecă în boluri separate ingredientele ude (ouă, lapte, unt topit) şi pe cele uscate (făină, zahăr, praf de copt, cacao). Combină-le la final cu o spatulă sau lingură de lemn. Nu ai nevoie de mixer. Dacă apar cocoloaşe, lasă-le în pace.


2. Dacă vrei să pui fructe sau nuci, rostogoleşte-le prin făină înainte - nu se mai duc toate la fundul cupei.
3. Încinge cuptorul bine înainte să bagi tava cu aluat - foc mare timp de 15 minute funcţionează perfect. Nu uita, însă, să-l treci la 180 de grade odată ce ai pus tava înăuntru.
4. Nu deschide uşa cuptorului din 5 în 5 minute să vezi dacă au mai crescut. Aluatul e sensibil şi se pleoşteşte imediat din cauza schimbului de aer cald/rece. Pentru majoritatea reţetelor e nevoie de 20/25 de minute de coacere.
5. După ce ai scos brioşele din cuptor, lasă-le măcar 5 minute să se răcorească. Ştiu că tentaţia de a le gusta ACUM este enormă dar crede-mă că nu vei simţi altceva decât arsură pe limbă.


Articol recomandat de sufletpentruhrana.blogspot.com