contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

5 Alimente Care Induc Somnul

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aveti probleme cu somnul ? Si nu vreti sa deveniti sclavul pastillelor ? Atunci apelati la solutii ... culinare care va pot ajuta sa scapati de problema somnului.


1. Ciresi: proaspete sau deshidratate, ciresele sunt singura sursa naturala de melatonina, substanta care controleaza ceasul intern al organismului, responsabil cu somnul. Cercetatorii recomanda consumul unei tarte cu cirese cu o ora inainte de culcare.
2. Banane: contin potasiu si magneziu care sunt relaxanti musculari. Ele contin de asemenea amino acidul L-tryptophan, care se transforma in 5-HTP la nivel cerebral. La randul lui acesta se transforma in serotonina si melatonina.
3. Paine prajita: Hrana bogata in carbohidrati regleaza productia de insulina, care induce somnul prin eliberarea rapida a triptofanului si a serotoninei, doua substante din creier care ne relaxeaza si ne induc starea de somn. 
4. Fulgi de ovaz: Ca si painea prajita, fulgii de ovaz cresc nivelul de zahar din sange, care comanda productia de insulina. Fulgii de ovaz au si ei un continut ridicat de melatonina.
5. Lapte cald:Ca si bananele, laptele contine amino acidul L-tryptophan, care se transforma in 5-HTP si apoi in serotonina. Laptele are si un continut ridicat de calciu, care induce si el starea de somn.