4 - 2011-05-30 06:58:18 -
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Din 200 g de faina, 150 g unt (rece si taiat in cubulete ) , 100 g zahar si 2 galbenusuri se face un aluat omogen care sa da la rece pentru o ora. Se aseaza intr-o forma de tarta, se inteapa cu furculita, peste el se pune o foaie de hirtie de copt si se acopera fundul tartei cu boabe de fasole. Se coace timp de 40 de minute la foc potrivit.
Se scoate tarta si se lasa la racit.
In timpul acesta, se face crema: 250 ml de frisca se bat bine cu 5 linguri de zahar, se adauga 250 g de mascarpone si un pachet de crema de vanilie de la Dr.Oetker.
Se aseaza crema peste tarta racita, apoi se decoreaza cu capsuni si kivi si peste fructe se pune gelatina inmuiata, cit sa acopere putin fructele.
Se da la rece pentru citeva ore, dupa care se poate taia foarte usor !