3 Metode De A Scapa De Disconfortul Abdominal Si O Supa Hranitoare De Sezon
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Articol scris Loredana Stefan, CHHC, consilier reeducare alimentara.
De multe ori, imediat dupa ce mancam senzatia de pura placere e urmata de un discomfort abdominal cu sunete si senzatii interne ciudate. E un semnal din partea corpului nostru ca ceva din meniu nu e tocmai ok, in combinatia abia incercata.
Daca esti unul care cunoaste prea bine astfel de senzatii tine minte acesti trei P :
1. Probioticele aduc un plus de bacterii bune in organism. Numai bune in acest sezon sunt legumele fermentate cu zer sau doar cu sare si evident, iaurtul , kefirul si laptele batut.
2. Plantele aromatice si condimentele. Patrunjelul nu e doar o aroma placuta, e si un diuretic natural, care combate multe din problemelele stomacului. Chimenul, feniculul, menta, cimbrul, anasonul , cuisoarele sunt la fel, plante prietenoase cu digestia noastra.
3. Potasiul echilibreaza fluidele din corp si se asigura ca toate celulele, tesuturile si organele functioneaza in parametri normali. Alimente bogate in potasiu sunt: bananele, spanacul, nucile, sparanghelul, fasole verde, ciuperci.
De asemenea, evita sa mesteci guma, pentru ca in felul acesta in stomac patrunde aer in exces, care apoi se elimina sub forma de…gaze.
La crearea gazelor contribuie si indulcitorii artificiali ( ex. sorbitol) din guma de mestecat si dulciuri.
Pentru astazi Ama v-a pregatit o supa hranitoare, care va incanta atat simturile, cat si stomacul vostru:
SUPA DE PUI CU CHIMEN
Ingrediente: pui, ceapa, ardei gras, morcov, fasole verde, chimen,patrunjel.
Puiul se pune la fiert. Se spumeaza si apoi se continua fierberea si se adauga legumele taiate cubulete. Cand morcovul e aproape fiert se adauga dovlecelul si chimenul. Se asezoneaza cu sare si se adauga patrunjelul. Daca cumva te incearca vreo raceala, adauga in farfuria de supa fierbinte un catel de usturoi proaspat stors si un varf de cutit de ghimbir ras.
Pofta buna!
Citeste toate articolele scrise de Loredana aici.