250 De Retete Din Arta Culinara Chinezeasca - Fii # Valluntar
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
Dupa cum v-am mai povestit si aici, fac inca, parte din campania “vALLuntar” , o campanie ce incutrajeaza lectura si volunatariatul. A doua recenzie cu care particip la campanie, este cea a cartii "250 de retete din arta culinara chinezeasca".
Marturisesc ca n-am nici cea mai vaga idee despre mancarea chinezeasca. Mult mai multe am aflat de la prietena mea Miti care are un blog super si iesit total din tipare, un blog cu multe si minunate retete asiatice, japozene...oh, doamne!
Asa ca inspirata de dragostea ei "culinarismul" asiatic, am pornit in aventura mancarii chinezesti. Primul pas am luat o carte.
Am primit-o si m-am uita in ea. O carte ce cuprinde retete amanuntit explicate, o carte foarte bine structurata: gasim aici grupate preparate din carhne de pasare, din carne de porc, vita si oaie, vanat, produsele cu oua, supe, salate si mancaruri reci care mai de care. Dar sa nu uitam si de dulciuri: adica niste mere glazurate sau apetisantii struguri in glazura de zahar ars.
Cat despre retetele care au ca ingredient principal produsele, acvatice, ce sa mai spun? Peste, creveti, minunatele retete cu sepie....scoici....minunatii.
Asa ca acum am o carte pe care urmeaza sa o deschid din ce in ce mai des. Urmatorul pas ...punerea in aplicare a catorva retete, mai simplute la inceput :).
A, sa nu uit a va mai spune: retetele sunt alese de autorii cartii, astfel incat sa poata fi pregatite si cu ingrediente existente pe piata romaneasca.