10 Pasi Pentru Un Gratar Perfect
articol scris de blacksoftware blog bucatariata.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Tuturor ne place sa mancam in aer liber ,dar cand este foarte cald exista riscul toxiinfectiei alimentare.Asa ca,urmati sfaturile Fionei Hunter si bucurati-va de o masa alfresco.
1.Aveti grija ca gratarul sa fie foarte incins inainte de a incepe - carbunii trebuie sa fie de un rosu incandescent.Daca folositi gratar cu carbuni,faceti focul cu 30-40 minute inainte de a pune carnea.Iar gratarul pe gaz trebuie aprins cu 10-15 minute inainte.
2. Tineti separat carnea gatita de cea cruda pentru a prevenii raspandirea bacteriilor.Folositi vesela si tacamuri separate pentru carnea gatita si cea cruda.Niciodata nu puneti carnea gatita pe o farfurie sau suprafata pe care a fost carne cruda.
3. Pastrati carnea cruda in recipiente sigilate,departe de mancarea gata preparata,ca burgerii sau salatele.
4.Nu puneti carnea cruda pe gratar langa carnea facuta sau aproape facuta.
5.Evitati sa adaugati sosuri sau marinade la carnea gatita,daca acestea au fost folosite la carnea cruda.
6.Luati aminte,carnea gratar poate arata gatita la exterior ,iar la interior poate fi inca cruda.Taiati burgerii , carnatii si carnea de pui pentru a-i verifica inainte de a manca.
7.Niciodata nu va grabiti atunci cand gatiti la gratar.Asigurati-va ca mancarea,in special puiul,este bine gatita.Pentru a verifica daca puiul este gata ingigeti furculita in carne - nu trebuie sa fie nici urma de sange.
8.Nu lasati mancarea la soare.Pastrati-o in bucatarie pana cand gratarul este gata,sau intr-o cutie frigorifica.
9.Luati aminte la igiena de baza.Spalati-va pe maini inainte de a prepara mancarea si de fiecare data cand intrati in contact cu carnea cruda.Cand gatiti in aer liber,puneti la indemana un bol cu apa,sapun si prosop sau niste servetele antibacteriene.
10.Daca raman resturi,aruncati-le sau pastrati-le la frigider