contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

10 Afrodiziace Care Imbunatatesc... Fertilitatea

articol scris de adihtml blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


De mii de ani se stie ca plantele au efecte benefice asupra sanatatii, protejand de unele boli sau chiar vindecand organismul. In general, boala are la baza trei mari factori: fie genetici (sau congenitali), fie infectiosi, dar mai ales cei care tin de modul de viata.

In cazul fertilitatii, aceasta poate fi afectata de numerosi factori ce tin atat de sanatatea femeii cat si a barbatului, spre exemplu disfunctii ale roganelor genitale, dar si factori legati de alimentatie si mod de viata (odihna, pozitivism etc).
In ceea ce priveste alimentatia, in general plantele ce contin zinc si vitamine din complexul B au atat efecte afrodiziace, cat si de crestere a fertilitatii, imbunatatind circulatia sangelui si metabolismul hormonal. Alaturi de vitamine si minerale, importante pentru fertilitate sunt si proteinele, continute de asemenea in fructe.
10 afrodiziace care sporesc fertilitatea
1. Kiwi-asociat cu efectele “pastielei albastre” (Viagra), este un fruct cu numeroase beneficii asupra organismului, avand efecte anticancerigene, asupra aparatului cardio-vascular, mentine tineretea pielii, iar prin continutul ridicat de potasiu sporeste fertilitatea si libidoul.
2. Ciocolata-gustul sau irezistibil poate trezi cele mai arzatoare dorinte! Efectele acesteia sunt deosebite, fiind un aliment al bunei dispozitii, al dragostei si al fertilitatii. Totodata este un bun tonic cerebral si poate fi folosita chiar si in curele de slabire, insa cu conditia de a nu fi asociata cu grasimile. In vremurile stravechi in unele zone ale lumii ciocolata era considerata un aliment sacru datorita efectelor sale, fiind bauta in cupe de aur ce erau ulterior aruncate.
3. Capsunele-simbol al zeitei dragostei, au fost folosite ca afrodiziace inca din cele mai vechi timpuri. Mai apoi au fost descoperite si alte beneficii asupra sanatatii pe care acestea le au, cum ar fi: cresterea imunitatii, protectia aparatului cardio-vascular, sporirea fertilitatii, efect anticancerigen, accelerarea vindecarii plagilor, reda elasticitatea pielii prin stimularea sintezei de colagen (vitamina C) etc.
4. Bananele-sunt bogate in vitamine din complexul B ce au efecte benefice asupra fertilitatii, precum si proteine care de asemenea influenteaza pozitiv functia de concepere a unui copil.
5. Migdalele- sunt cunoscute de mii de ani ca fiind afrodiziace si au fost considerate un simbol al fertilitatii.
6. Smochinele-fructele preferate ale reginei Cleopatra, sunt in topul celor mai puternice afrodiziace si sunt corelate cu fertilitatea.
7. Ananasul-este bogat in potasiu si vitamine din complexul B, fiind, alaturi de kiwi, considerat un bun tratament natural impotriva impotentei si infertilitatii.
8. Avogado-este bogat in proteine, minerale ca zinc si potasiu, dar si vitamine din complexul B si vitamina E, avand efecte de sporire a libidoului si de refacere a functiilor organelor reproducatoare atat la femei, cat si la barbati.
9. Vanilia-mult iubita de foarte multe persoane datorita aromei sale deosebite, este si un puternic afrodiziac. Printre alte efecte, vanilia este recunoscuta pentru sporirea activitatii cerebrale, fiind un tonic nervos deosebit de puternic. Efectele sale se ragasesc si asupra fertilitatii si libidoului.

10. Mancati picant? Daca nu, ar trebui sa introduceti in regimul vostru saptamanal si ardeiul iute. Capsaicina este substanta responsabila pentru gustul iute al ardeiului, ea avand efecte de stimulare a terminatiilor nervoase, accelereaza pulsul si procesul transpiratiei. Ardeiul iute contribuie de asemenea la cresterea endorfinelor, fiind util impotriva stresului, depresiilor, aducand buna dispozitie si pofta de dragoste. Prin efectele sale la nivelul circulatiei sporeste cantitatea de sange care ajunge la nivelul organelor genitale, acestea fiind mai bine hranite si oxigenate, functionand astfel la cote maxime in privinta functiei de reproducere.

sursa


Articol recomandat de anastassiacafe.blogspot.com