❧ Macaroane Cu Brânză și Crustă Din Fulgi De Porumb - Mac N Cheese
articol scris de AlexJ blog alexandra-bucatariamea.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O rețetă scurtă, clasică și rapidă, dar tare dragă nouă... sau cel puțin mie care am crescut cu așa ceva... Macaroane cu brânză... Mmmmm foarte bun !!! Iară pe copii i-am dat pe spate cu prezentarea . Fără prea multă introducere, știu că v-am făcut poftă sau cel puțin v-am trezit niște amintiri ta da da daaam:
Pentru 6-8 forme de muffin-uri :
- 200 gr. paste
- 35 gr. unt
- 15 gr. făină
- 250 ml lapte
- 180 gr. brânză ( mozzarella, parmezan, cașcaval afumat)
- nucșoară
- oregano
- sare
- fulgi de porumb și încă puțin unt
Se pun pastele la fiert conform indicațiilor de pe pachet.
Se caută forme de brioșe din silicon sau orice altă formă doriți sau aveți în dotare. Formele se ung cu unt și se tapetează cu pesmet sau parmezan.Va face o crustă perfectă.
Eu am folosit fulgi de porumb, dar merge la fel de bine și cu pesmet sau chipsuri de cartofi.
Am strivit fulgii până i-am făcut "praf".
Într-o tigaie am pus cam 2 linguri de unt la topit. Am adăugat peste fulgii de porumb striviți și i-am lăsat puțin la prăjit. Când am considerat că sunt gata i-am luat de pe foc și i-am pus deoparte.
Sosul. Este clasicul sos Béchamel. Într-o altă cratiță am pus unt la topit. Când a început să facă bulbuci am adăugat făina și am mai lăsat 1 min. Peste amestecul de făină se toarnă încet laptele fierbinte. Se amestecă constant până se îngroașă și face bule. Închidem focul și adăugam sare,
Pastele fierte al dente se trec în strecurătoare. NU se spală sub jet de apă rece și nici alte minuni. Nu știu cine a inventat-o pe aia cu uleiul în apa în care fierb și cu spălatul pastelor la final, dar nu e bine deloc. In general pastele nici nu ar trebui scurse ci doar transferate peste sos. Eu nu m-am sincronizat însă prea bine și pastele mele au fost gata înaintea sosului :)
Se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade cam 20-30 minute până se rumenește bine în partea de sus și face o crustă numa' bună.
Se lasă să se răcească cam 5 min. pe un grătar ( asta ca să nu se ardă copiii flămânzi ) și se servește, fie în formă fie răsturnate într-o farfurie.
Multă poftă !!!
Mulţumesc pentru vizită !!!!