contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

❧ Înghețată De Vanilie Marmorată Cu Sirop De Zmeură

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 Ce-i mai tare și mai tare decât un weekend la munte ???
Vă spun eu : încă un weekend la munte ... și pot să o țin tot așa !!!
Și mai bine decât atât e să fi la munte și să te trezești dimineața, pe răcoare și să iți culegi micul dejun direct din spatele cabanei. 
 Ca să vedeți că nu mă laud degeaba cu mica mea grădină aveți aici dovada, așa câte puțin din fiecare : zmeură galbenă, zmeură violet, zmeură roșie și câteva coacăze negre - cel mai bun mod de a ne începe ziua.


 Să nu deviem prea mult și să revin la înghețata mea marmorată cu aromă de vanilie și stropită cu un delicios sirop de zmeură proaspăt culeasă.


Pentru înghețată am folosit :
600 ml frișcă lichidă
2 lingurițe extract de vanilie

 iară pentru siropul de zmeură :
300 gr. zmeură
80 ml. suc proaspăt de măr
100 gr. zahăr brun


Începeți cu siropul de zmeură deoarece aveți nevoie de el rece. 
 Zmeura (sau orice alt tip de fructe de pădure doriți,  fie singure sau în combinație ) se pune la fiert împreună cu sucul de mere proaspăt. Când începe să fiarbă se adaugă zahărul și se lasă până acesta se topește și siropul începe să se îngroașe.


Se îndepărtează de pe foc și se lasă la răcit.  Împărțiți siropul în două părți : una va merge în înghețată iar cealaltă se va turna deasupra înainte de servire. Partea din sirop care merge în înghețată trebuie să o treceți prin sită pentru a scăpa de sâmburei.


Și acum înghețata: se bate frișca până face vârfuri. Se adaugă apoi laptele condensat și extractul de vanilie.


Crema formată se toarnă într-o tava/recipient care poate merge la congelator și se toarnă deasupra siropul de zmeură trecut prin strecurătoare. Cu o lingură faceți opturi în cremă ca să pătrundă siropul și în interior. Nu exagerați cu opturile.


Acoperiți tava cu folie alimentară ( dacă nu are capac ) și dați la frigider cel puțin 3 ore.


Înainte de servire turnați deasupra siropul de zmeură rămas.

sau poate serviți cu niște zmeură proaspătă deasupra ...

Pentru zile mai răcoroase !!!






Mulţumesc pentru vizită !!!!