contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

- Atenţionare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Deoarece am primit mai multe e-mailuri cu întrebări, doresc să fac câteva precizări privind reţetele publicate.
- Pentru a obţine gustul scontat, trebuie să folosiţi legume şi fructe cultivate în  România.
- Produsele de import sunt fade, fără gust şi cu lipsuri în ceeace priveşte elementele nutritive şi vitaminele, deoarece sunt cultivate în sistem intensiv, în mari solarii şi sere, lipsite de lumina soarelui. Multe sunt cultivate direct în apă cu elementele nutritive chimice.
- Majoritatea fructelor şi legumelor din import, sunt iradiate pentru a putea rezista în timp, dar prin aceasta dispare gustul natural precum şi o serie de vitamine şi elemente necesare organismului.
- Un exemplu: usturoiul de import, are rădăcina tăiată, şi este stropit cu sulfat de cupru. Daca puneţi un asemenea căţel de usturoi în oţet, după ceva timp veţi observa că se înverzeşte; toată lumea ştie ce efect nociv are oxidul de cupru asupra organismului.
- Căpşunile din import: nu au nici-odată gustul căpşunilor cultivate în grădină, cumpărate la piaţă.  Prin iradiere rezistă pîna la 45 de zile (!) dar dispare orice asemănare cu o căpşună din grădină. Etc...
- Privitor la carnea de vită: grăsimea cărnii provenită de la o vită hrănită normal, cu nutreţuri naturale şi iarbă, are o culoare gălbuie. Grăsimea cărnii provenită de la o vită crescută cu nutreţuri concentrate şi diverse făinuri, are o culoare albă! Aceasta este nocivă pentru organism.
- Pulpele de pui din import, (exemplu cele din Brazilia), provin de la crescătorii uriaşe, unde zilnic se taie 50-60.000 de pui, crescuţi intensiv cu nutreţuri combinate şi hormoni de creştere. La vîrsta de 35-40 de zile puiul este gata de tăiat!
Puteţi face următoarea experientă: puneţi la fript o pulpă din import (Brazilia, Ungaria etc.) şi o pulpă de la un pui românesc, crescut normal. Veţi constata în primul rînd că pulpa de pui din import scade mult în greutate (se evaporă apa), iar la gust diferenţa este uriaşă.
Sfatul meu: doriţi o mîncare gustoasă şi hrănitoare? folosiţi produse româneşti!
În România nu există instalaţii de iradiere a fructelor si legumelor.
Sacrificaţi săptămînal cîteva ore pentru aprovizionarea cu legume şi fructe de la piaţa ţărănească.
Re-descoperiţi gustul natural!