Tarta Cu Praz Si Bacon
Sursa TARTA CU PRAZ SI BACON
![victorpartan](/images/avatars/nopicture.jpg)
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Haplea vrea să pună
Din nou prazul pe hartă.
Demersul e gustos
Şi-ncepe cu o tartă.
Pentru aluat
- 150 gr unt
- 250 gr faina
- 1 oua
- 1 praf de sare
![tarta cu praz si bacan poza1](http://retete-haplea.ro/wp-content/uploads/2013/09/tarta-cu-praz-si-bacan-poza1-300x225.jpg)
Pentru umplutura
- 200 gr bacon (jambon)
- 150 gr cascaval
- 1 bucata praz (tocata marunt)
- 4 oua
- 200 gr branza dulce
- 1 ardei gras rosu
- 200 ml smantana dulce
- sare
![tarta cu praz si bacan poza3](http://retete-haplea.ro/wp-content/uploads/2013/09/tarta-cu-praz-si-bacan-poza3-300x225.jpg)
Plan de lucru
- Amestecam intr-un bol faina cu untul, oul si sarea, pana obtinem o coca
Lasam la frigider pentru 40 minute.
- Intre timp calim prazul
Apoi adaugam pe rand jambonul si ardeiul tocate marunt
Lasam pe foc pana acestea sunt facute, apoi punem acest amestec intr-un bol, in care adaugam ouale
Amestecam apoi cu branza dulce, smantana dulce si jumatate din cantitatea de cascaval
- Dupa cele 40 minute scoatem aluatul si il intindem uniform intr-un vas uns cu unt (diametrul 26 cm), termorezitent.
- Adaugam amestecul de praz si jambon peste acest aluat
Presaram restul de cascaval
- Bagam la cuptor pentru 40 minute la 190 grade, apoi servim calda sau rece
- Noi nu am avut rabdare sa se raceasca.
- Pofta buna !