Rulada De Pui Cu Sunca Si Legume
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Rulada de pui cu sunca si legume poate fi servita atat pe post de aperitiv, cat si fel principal de mancare, insotita de o garnitura de cartofi sau de orez.
INGREDIENTE:
1 piept mare de pui
3 felii de cascaval
2 felii de sunca
50 g carne tocata de porc
1/2 ceapa rosie
1/2 ardei rosu
1/2 ardei verde
1 morcov fiert
sare
piper
boia dulce
cimbru
50 g vin alb
3 linguri ulei de masline
PREPARARE:
Calim carnea tocata de porc cu ceapa tocata marunt intr-o lingura de ulei, avand grija sa o condimentam cu sare, piper si putin cimbru.
Pieptul de pui il taiem astfel incat sa obtinem o bucata intinsa si subtire. Batem cu ciocanul de carne pentru a fragezi, apoi condimentam cu sare si piper.
Acoperim cu cascaval, apoi cu sunca.
Punem carnea tocata peste sunca, o intindem uniform, apoi punem cate o felie de ardei verde, ardei rosu si morcov fiert.
Rulam pieptul de pui si il strangem cu o sfoara. Trebuei sa avem griga sa strangem bine capetele, astfel incat sa nu ne iasa umplutura din rulada.
Imbracam rulada in folie de staniol si o dam la cuptor pentru 20 de minute la 200°C. Dupa acest interval scoatem folia, turnam vinul peste carne, apoi uleiul de masline, presaram sare, piper, cimbru si boia. Dam rulada inapoi in cuptor pana se rumeneste.
Pofta buna!