Muffins Cu Ciocolata
Sursa Muffins cu ciocolata
articol scris de mica82ro blog Mica's Blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
2 cani (250gr) faina
100 gr cacao
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
1½ cana zahar pudra
2 oua mari
8 linguri de un moale
1 cana iaurt sau lapte gras
1 lingurita esenta de vanilie
1½ cana picaturi de ciocolata
100 gr cacao
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
1½ cana zahar pudra
2 oua mari
8 linguri de un moale
1 cana iaurt sau lapte gras
1 lingurita esenta de vanilie
1½ cana picaturi de ciocolata
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 150 grade si asezati hartiile de la briose in forme. Daca nu aveti forme speciale folositi cate 2 hartii si asezatile in tava de la aragaz.
Amestecati impreuna faina, pudra de cacao, prafus de copt, bicarbonatul nestins si sarea. Puneti picaturile de ciocolata peste ingredientele uscate, amestecand cicolata cu faina in timpul cooacerii picaturile nu se vor lasa toate la baza muffins-ilor.
Cu un mixer amestecati bine untul moale, zaharul, ouale, iaurtul (laptele) si esenta de vanilie pana veti obtine o crema omogema si pufoasa.
Amestecati ingredinetele umede in cele uscate amestecand usor pana cand toata faina se va incorpora, insa vor mai ramane bule mici de faina. Daca veti obtine un amestec foarte neted,o pasta foarte fina, ati amestecat prea mult si muffins-ii vor fi prea uscati in urma coacerii.
Bagati formele umplute in cuptor in partea de sus si coaceti pentru 20 de minute. Dupa 20 de minute testati muffins-ii cu o scobitoare, daca iese curata sunt gata. Daca scobitoarea a agatat ura de aluat, mai lasati-i cateva minute, dar numai mult de 3-4 minute.
Si o mica sectiune.
Muffins-ii au o textura foarte placuta, usor umeda. Sunt foarte aromati si gustosi. Merg de minune alaturi de un pahar de lapte la micul dejun.