Gomboti Cu Prune
Sursa Gomboti cu prune
articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O reteta deosebit de usoara, pe care vi-o recomand cu mare drag!
Ingrediente:
4 cartofi mai mari - cca 500-600 g
2 oua
150-175 g faina
zahar
pesmet
un praf de sare
prune
Mod de preparare:
Cartofii cu tot cu coaja se spala bine si se pun la fiert. Cand sunt bine fierti, se scurg de apa si se curata de coaja. Cand se mai racesc un pic, se paseaza. Se face un aluat nu prea tare din cartofi cu sare, oua si faina. In timp ce formam gombotii trebuie sa ne pudram mainile cu faina , pentru a putea lucra cu aluatul, iar daca consideram ca mai trebuie , mai adaugam putina faina pe masura ce formam gombotii.
Intre timp, punem apa la fiert, intr-o oala incapatoare.
Prunele, se spala si se scot samburii. Se modeleaza gombotii din aluatul de cartofi si in mijloc se pune cate o pruna. Cand fierbe apa (in care adaugam putina sare) , introducem gombotii si lasam sa fiarba. Cand se ridica la suprafata, se da focul mai incet si mai lasam cateva minute(cam 5 minute) sa fiarba, pentru ca si pruna din interior sa fiarba si ea.
Gombotii se scot din apa cu ajutorul unei palete, se lasa sa se scurga un pic, dupa care se dau prin pesmet. Daca doriti pesmetul se poate rumeni intr-o tigaie cu putin ulei sau unt.
Se servesc presarate cu zahar.
Pofta buna!!!