Chec Din Albusuri Cu Nuca De Cocos Si Ciocolata
![divainbucatarie](/images/avatars/nopicture.jpg)
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Cand vi se strang prea multe albusuri in congelator va rog sa va aduceti aminte de acest chec. Este o reteta proprie si sunt foarte multumita de rezultat. A iesit un chec absolut delicios, pe care il voi lua in vizita la Brandusa, prietena mea virtuala de care ma leaga pasiunea de a gati.
Imi place ca face lucrurile cu drag, printre randuri poti sa o ghicesti: sufletista, prietenoasa si vesela. Prin urmare, nu puteam refuza invitatia ei de a petrece “Duminica alaturi de prieteni”.
INGREDIENTE:
4 albusuri
200 g zahar
150 g faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita suc lamaie
50 g ciocolata alba
50 g unt
50 ml lapte
50 g fulgi de cocos
Pentru topping:
30 g fulgi de cocos
50 g ciocolata alba
PREPARARE:
Frecam bine untul cu 120 g zahar. Intre timp lasam mixerul sa bata albusurile spuma tare, cu restul de zahar, ca pentru o bezea, apoi adaugam crema de unt peste albusul tare.
Incorporam pe rand faina, praful de copt stins cu lamaie, apoi ciocolata topita la baine-marie, laptele si nuca de cocos.
Turnam aluatul in forma de chec tapetata cu hartie de copt, apoi il coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute.
Cand checul este copt, il lasam sa se raceasca pe un gratar. Topim ciocolata alba la baine-marie, ungem checul cu aceasta, apoi presaram nuca de cocos.
Simplu, rapid si delicios.
Pofta buna!