Budinca Cu Paste Si Branza De Vaci
articol scris de myfancycake blog My Fancy Cake
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cand eram copila serveam aceasta budinca cand mergeam la Sfantu Gheorghe. Bineinteles ca mama a improvizat o reteta si a iesi ceva foarte asemantor.
De atunci am facut aceasta budinca de multe ori si a suferit multe imbunatatiri.
Este o budinca foarte buna potrivita pentru o cina de week-end, mai ales ca luna aceasta la "Dulce Romanie" gatim cu paste si frisca.
Ingrediente: 250 gr tagliatelle, 300 gr branza de vaci, 3 oua, 200 gr smantana pentru frisca, 1 pumn de stafide, 100 gr zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 100 gr unt, coaja rasa de la o lamaie, 10 biscuiti cu unt (eu am folosit biscuitii cu unt de la Lidl), un praf de sare
Punem pastele la fiert in apa cu un praf de sare.
Intre timp mixam galbenusurile cu zaharul si cu vanilia. Adaugam branza de vaci si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam smantana si 50 gr de unt topit.
Dupa ce pastele sunt fierte, le scurgem si le clatim cu apa rece.
Le adaugam in crema de branza si le amestecam usor.
Incorporam stafidele, coaja de lamaie si albusurile batute spuma cu un praf de sare.
Rasturnam budinca intr-un vas de yena uns cu unt topit.
Cu ajutorul sucitorului strivim biscuitii si ii amestecam cu restul de unt topit.
Distribuim pesmetul uniform peste budinca si o coacem 40 de minute la 180 grade Celsius pana se rumeneste frumos.
Se serveste calda sau rece. Noua ne place mai multe rece.
Se serveste alaturi de o cana de lapte.
Pofta buna!