Ananas Caramelizat
![victorpartan](/images/avatars/nopicture.jpg)
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Fără un desert grozav
Ospăţul n-ar fi ospăţ.
Haplea vă dă zi de zi
Dezlegare la răsfăţ.
Ce iti trebuie pt 5 portii: (poza 1)
- 5 rondele de ananas
- 200 gr zahar
- 200 ml smantana dulce
- inghetata (pentru dressing – am folosit de vanilie și caramel)
Plan de lucru:
- se curata ananasul, se taie rondele apoi se decupeaza si se indeparteaza cotorul din mijloc.
- Punem zaharul la caramelizat (pozele 2 si 3). Cand acesta s-a caramelizat (atentie sa nu se arda pentru ca devine amar), se adauga smantana dulce (poza 4)
- trecem fiecare rondea de ananas (aproximativ un minut pe fiecare parte) prin sosul format (pozele 5 si 6). In acest timp, focul este la redus.
- Servim cu sau fara inghetata (pozele 7 si 8).
Pofta buna!
Timp de preparare: 20 de minute
Pret: 3 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
![ananas caramelizat poza1](http://hapleablog.files.wordpress.com/2013/04/ananas-caramelizat-poza1.jpg?w%3D150%26h%3D117)
![ananas caramelizat poza2](http://hapleablog.files.wordpress.com/2013/04/ananas-caramelizat-poza2.jpg?w%3D150%26h%3D127)
![ananas caramelizat poza3](http://hapleablog.files.wordpress.com/2013/04/ananas-caramelizat-poza3.jpg?w%3D150%26h%3D134)
![ananas caramelizat poza4](http://hapleablog.files.wordpress.com/2013/04/ananas-caramelizat-poza4.jpg?w%3D150%26h%3D118)
![ananas caramelizat poza5](http://hapleablog.files.wordpress.com/2013/04/ananas-caramelizat-poza5.jpg?w%3D150%26h%3D133)
![ananas caramelizat poza6](http://hapleablog.files.wordpress.com/2013/04/ananas-caramelizat-poza6.jpg?w%3D150%26h%3D136)
![ananas caramelizat poza7](http://hapleablog.files.wordpress.com/2013/04/ananas-caramelizat-poza7.jpg?w%3D150%26h%3D112)
![ananas caramelizat poza8](http://hapleablog.files.wordpress.com/2013/04/ananas-caramelizat-poza8.jpg?w%3D150%26h%3D112)
Filed under: C4. Creme&Souffle-uri
![](http://stats.wordpress.com/b.gif?host%3Dhapleablog.wordpress.com%26blog%3D13216083%26post%3D7670%26subd%3Dhapleablog%26ref%3D%26feed%3D1)